Nieuws Kempen Stories Kempens bedrijf tekent overeenkomst op prinselijke handelsmissie in Verenigd Koninkrijk
Kempen

Kempens bedrijf tekent overeenkomst op prinselijke handelsmissie in Verenigd Koninkrijk

Foto: Belga

OUD-TURNHOUT – Carfil Quality heeft deze maand met zijn Britse partner een overeenkomst ondertekend op de Belgische prinselijke economische handelsmissie. Het is het eerste samenwerkingsakkoord voor de commercialisering van de Carfil Nesting Cup. Carfil is sinds 1980 actief in de life science sector.

De handelsmissie onder leiding van prinses Astrid was de eerste grote handelsmissie na de Brexit. De delegatie bestond uit meer dan vierhonderd personen.

Een van hen was Philippe Huybrechts, eigenaar van Carfil Quality. “Mijn vader Gustaaf Huybrechts richtte het bedrijf op in 1980. Sinds 1999 ben ik actief in de onderneming en sinds 2008 ben ik eigenaar. Onze klanten zijn universiteiten, onderzoekscentra en farmaceutische bedrijven.”

Het assortiment van Carfil Quality bestaat uit voeding, kooiverrijking, onderzoeksdieren, huisvesting, identificatie, anesthesiemateriaal, desinfectie met H2O2 en reinigingsproducten.

Prinses Astrid leidde de handelsmissie in het Verenigd Koninkrijk.

Carfil Quality is een totaalleverancier. We hechten veel belang aan persoonlijk contact met de klanten, een snelle levering en een hoge kwaliteit. We proberen met de klant mee te denken om voor elk probleem een oplossing te vinden. De testimonials van onze klanten bewijzen dat die aanpak effectief is.”

Life science is een nichemarkt. “De jongste tien jaar hebben we daarom enorm gefocust om enkele producten buiten België aan te bieden. We nemen deel aan vakbeurzen en proberen de klanten aan te spreken in hun moedertaal, ook via de website.”

 

De nesting cups van Carfil Quality.

“In 2020 heeft Carfil geïnvesteerd in een productiemachine waarmee we op grotere schaal en meer varianten van de Carfil nesting cups kunnen produceren. Deze exporteren we naar een tiental landen.”

“Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland zijn landen met een bloeiende life science sector. Voor ons is het Verenigd Koninkrijk een belangrijke groeimarkt. We hebben besloten om samen te werken met een lokale partner. De samenwerking levert een meerwaarde voor beide partijen. We praten al over een bredere samenwerking voor meer producten.”