Nieuws Kempen Kempisch koppel opent binnenkort Bistro Baptist onder Wiekevorstse kerktoren: “Verliefd op ons pand”

Kempisch koppel opent binnenkort Bistro Baptist onder Wiekevorstse kerktoren: “Verliefd op ons pand”

Foto: Joren De Weerdt

Kempisch koppel opent binnenkort Bistro Baptist onder Wiekevorstse kerktoren: “Verliefd op ons pand”

De horeca in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) breidt vanaf donderdag 10 februari uit. Kim Surinx (36) en Ken Vervoort (31) openen dan Bistro Baptist in Wiekevorst-Dorp, in een authentiek pand vlak bij de Sint-Jan-Baptistkerk. De twee zijn niet aan hun proefstuk toe in de sector en staan te popelen om hun eerste klanten te ontvangen.

De Herentalse Kim Surinx en Herenthoutenaar Ken Vervoort begonnen in 2017 met het catering- en soupbedrijf Soepprice. Intussen lieten ze die zaak over om een nieuwe droom waar te maken: een bistro openen in het hartje van Wiekevorst. Kim gaat er de keuken runnen, Ken gaat er instaan voor de bar en de zaal.

“Al sinds mijn 15 jaar werk ik in de horeca”, vertelt Ken. “Ik heb dus nooit iets anders gedaan. Kim werkte de voorbije jaren in het woonzorgcentrum in Wiekevorst, maar ze heeft een passie voor koken en deed natuurlijk de nodige ervaring op in ons vorige bedrijfje.”

Wat het koppel naar Wiekevorst bracht? “Mijn vader is afkomstig van hier en mijn familie woont er nog”, zegt Ken. “Maar uiteindelijk zijn we echt verliefd geworden op dit pand en de fascinerende geschiedenis die erbij hoort. Het gebouw heeft nog dienst gedaan als onderwijzerswoning, gemeentehuis en bibliotheek. Onze naam ‘Bistro Baptist’ ontlenen we aan de kerk tegenover de deur. In ons logo laten we de glasramen ervan terugkomen.”

Toffe buren

Intussen zijn Kim en Ken al zo‘n tien maanden aan het verbouwen in hun nieuwe zaak. Er is dus al heel wat werk verzet. “We begonnen eraan in april. Een aantal authentieke zaken, zoals de hoge plafonds en deuren en een aantal sierelementen, hebben we terug geaccentueerd”, vertellen ze. “Het geheel ademt een gezellige sfeer uit en geeft een soort van woonkamergevoel. We hebben zelfs een open haard geplaatst, maar dan wel eentje op gas.”

Dat ze met hun nieuwe zaak in een recent vernieuwde dorpskern zitten, is voor de kersverse zaakvoerders mooi meegenomen. “We hopen natuurlijk dat we het nieuwe centrum een extra boost kunnen geven”, zegt Ken. “En er wonen trouwens heel fijne mensen rond ons: we zijn zeer warm onthaald in de buurt en hoorden al tal van felicitaties en positieve reacties.”

www.bistrobaptist.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.