Nieuws Kempen Kempense bedrijven krijgen een subsidie uit het Vlaamse Pendelfonds

Kempense bedrijven krijgen een subsidie uit het Vlaamse Pendelfonds

De bedrijven met een subsidie, PMP-medewerker en gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens. Foto: Provincie Antwerpen

Kempense bedrijven krijgen een subsidie uit het Vlaamse Pendelfonds

HOOGSTRATEN, OLEN – Negen bedrijven uit de provincie Antwerpen, waaronder twee uit de Kempen, kunnen rekenen op een subsidie van in totaal 1 miljoen euro uit het Vlaamse Pendelfonds. Met de financiële tegemoetkoming nemen de werkgevers maatregelen om het woon-werkverkeer te verduurzamen.

De Vlaamse overheid trekt voor het Pendelfonds 2,4 miljoen euro uit. Bedrijven konden in de zomer van 2022 een subsidie aanvragen voor maatregelen om het woon-werkverkeer te verduurzamen. Met ondersteuning en begeleiding van de provincie Antwerpen dienden vijftien werkgevers uit de provincie een Pendelfondsdossier in en negen van hen kunnen rekenen op een financiële tegemoetkoming.

Solidus Solutions uit Hoogstraten ontvangt 1.285,90 euro voor fietsoplaadpunten en fietshesjes. Aurubis en Umicore Olen kunnen rekenen op 250.000 euro. De subsidie wordt onder meer gebruikt voor wegeninfrastructuurwerken, oplaadpunten voor fietsen, douches, materiaal voor een fietsherstelplaats, hesjes en fietstassen. Daarnaast kunnen ook Samenlevingsopbouw Antwerpen stad, Circet Benelux NV, VAB NV, Pfizer Manufacturing Belgium NV, Staci Belgium NV, Umicore NV Hoboken en Ziekenhuis Netwerk Antwerpen op een subsidiebedrag rekenen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.