Nieuws Kempen Kempense bedrijven met vacatures ontmoeten 250 ontslagen werknemers

Kempense bedrijven met vacatures ontmoeten 250 ontslagen werknemers

Kempense bedrijven met vacatures ontmoeten 250 ontslagen werknemers

huraVandaag vindt in het BEMT-gebouw in Geel een kennismakingsbeurs plaats waarbij een 20-tal Kempense bedrijven die op zoek zijn naar extra personeel, contacten kunnen leggen met werknemers die recent hun job verloren. Concreet gaat het om 200 tot 250 mensen van het failliete Proost in Turnhout, Bosal in Oevel en ondernemingen die een reorganisatie doorvoeren. Beide partijen worden samengebracht door Hura uit Beerse, gespecialiseerd in loopbaan- en talentmanagement.

“We noemen dit met opzet een kennismakingsbeurs”, zegt Johan Maes van Hura. “We brengen werkzoekenden in contact met lokale bedrijven die vacatures hebben. Hier kunnen ze persoonlijk contact leggen met mekaar. Enerzijds kan dit leiden tot directe afspraken voor een sollicitatiegesprek maar daarnaast verhoogt dit soort gesprekken ook het zelfvertrouwen van werkzoekenden. Voor hen is het normaal niet zo eenvoudig om een sollicitatiegesprek te krijgen bij een bedrijf gezien het grote aantal sollicitanten. Hier kunnen ze kennismaken op een laagdrempelige manier.”

Volop vacatures
“Het probleem met die mensen is vaak dat ze niet weten wat ze waard zijn”, zegt Eddy Laeremans van Tormans uit Geel, één van de deelnemende bedrijven. “We willen hen daarin mee begeleiden. We ontmoeten hier mensen van een aantal maakbedrijven en daar kunnen voor ons interessante profielen tussen zitten. Niet direct de operatoren, maar mensen die producties aansturen, teamleaders, enz. Vanuit Bosal hebben we al een paar mensen op gesprek gehad.”

Ijsboerke/Glacio heeft de jongste drie maanden al een 10-tal mensen aangeworven voor de site in Tielen en is bijkomend op zoek naar een 5-tal operatoren, naast een heel aantal specifieke functies. “Deze bijeenkomst opent de mogelijkheid om aan beide kanten wat af te toetsen”, zegt Dimitri Theunis, teamleader productie. “Het feit dat ikzelf uit de productie kom, maakt dat er wellicht meer vertrouwen is.” Sectorgenoot Jacques Ijs uit Oevel heeft nood aan een 15-tal operatoren. “Die zijn niet zo makkelijk te vinden”, geeft Griet Draulans toe. “Ze moeten een technisch inzicht hebben, zelfstandig kunnen werken en de machines leren begrijpen.” Nog in de diepvriessector geeft Pomuni uit Ranst aan op zoek te zijn naar een 5-tal extra mensen. Ecover in Malle heeft dan weer nood aan filling operatoren. “De laatste week hebben we 2 mensen aangeworven, nu hebben we nog 4 vacatures”, meldt Nathalie Fallon, training officer bij Ecover.

“Naast de organisatie van deze kennismakingsbeurs zetten we vooral in op het verhogen van de competenties van de werkzoekenden”, zegt Johan Maes van Hura. “Bij Bosal zijn al meer dan 100 mensen een bijkomende opleiding gestart.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Hasselt, Herentals
Hasselt

Motmans en Partners realiseert overname

HR-dienstverlener Motmans & Partners, met kantoren in Herentals, Antwerpen, Hasselt, Diegem, Eindhoven en Lommel, heeft Plug.in Office overgenomen. Het Hasseltse bedrijf… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer