Foto: Gebroeders Van Bavel

Kempense bouwbedrijven rekruteren op technische scholen

BEERSE, HOOGSTRATEN – Om goede werkkrachten te rekruteren slaan Kempense bouwbedrijven de handen in elkaar met technische scholen uit de buurt. DCA uit Beerse werkt samen met HT²O en PT²O uit Turnhout, terwijl Gebroeders Van Bavel onder meer rekruteert bij VITO Hoogstraten.

Leerlingen van het tweede jaar Hout en Bouw van VITO Hoogstraten brachten deze week een bezoek aan twee werven van Bouwwerken Gebroeders Van Bavel. “Samenwerkingen met scholen zijn enorm belangrijk voor ons”, vertelt Piet Van Bavel. “Nagenoeg al ons personeel hebben wij op die manier gerekruteerd. Een eerste stap is een werfbezoek en we proberen ook ieder jaar stageairs aan het werk te zetten. Onze werknemers zijn vaak na een dergelijke stage blijven hangen en volwaardige vakmannen geworden. Sommigen werken hier ondertussen dertig jaar.”

Foto: DCA

DCA uit Beerse organiseerde deze week, op vraag van de technische vakschool PT²O, een praktijkdag voor een groep leerlingen. “Wij hebben voortdurend mensen nodig met heel uiteenlopende opleidingen”, aldus Michiel Schellekens, algemeen directeur van DCA. “Gezien het tekort aan competent personeel met een technologische achtergrond, zijn wij vaak genoodzaakt om mensen zelf te scholen en klaar te stomen voor de job. Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met scholen zoals HT²O en PT²O hierbij een oplossing biedt. Daarnaast heeft de school dezelfde waarden als ons bedrijf, namelijk iedereen telt.”