Nieuws Kempen Kempense Golf neemt driving range van 300.000 euro in gebruik

Kempense Golf neemt driving range van 300.000 euro in gebruik

Kempense Golf neemt driving range van 300.000 euro in gebruik

drivingRange-71Zondag 19 april vindt over heel Vlaanderen ‘Start to golf’ plaats, een initiatief van de nationale golfvereniging om de sport te promoten. Golfclub Witbos in Herentals heeft een uitgebreid programma klaar. De Kempense Golf Club in Mol neemt bij deze gelegenheid de nieuwe driving range – kostprijs 300.000 euro – officieel in gebruik (foto).

“We willen ons onderscheiden door goede faciliteiten aan te bieden”, legt Rudi Van Baelen uit, voorzitter van de Kempense Golf Club. De nieuwe driving range is het neusje van de zalm met een technische golfsimulator, een toestel voor een swinganalyse, twee golfstudio’s met technische apparatuur en zowel de afslagplaats als het terrein is volledig verlicht zodat ook ’s avonds kan worden gespeeld. Nog nieuw zijn een oefenbunker, chipping area en grasafslagplaats.

“Doel is om mensen op een democratische manier met de golfsport te laten kennismaken”, aldus Van Baelen. “Iedereen start op de driving range en van daar kan je doorgroeien.” De Kempense Golf Club heeft voor zondag een uitgebreid programma klaar met allerlei initiaties, een modeshow met golfkleding en een trick golf show door de wereldkampioen.

Ook in Herentals
Ook Golfclub Witbos in Herentals neemt met veel enthousiasme deel aan de Start to Golf-dag. “We hebben gratis initiaties maar mensen kunnen ook met ervaren golfers mee de baan op zodat ze kunnen ervaren hoe het is om golf te spelen”, vertelt Jan Caers. “Met deze dag willen we tonen dat de sport voor iedereen toegankelijk is, dat het een leuk tijdverdrijf is maar dat je ook zakelijke contacten kunt leggen.”

Golfclub Witbos heeft jaarlijks een 150-tal bezoekers op deze opendeurdag. “We hebben het pas nog nagekeken en naar aanleiding van zo’n dag houden we daar telkens een 50 tot 60 leden aan over.” Golfclub Witbos telt momenteel 750 leden.

Reserveren voor de initiaties is aangewezen, maar je bent zondag ook gewoon welkom zonder aanmelding. De toegang is overal gratis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer