Nieuws Kempen Kempense ploeg neemt deel aan Mondial du Pain

Kempense ploeg neemt deel aan Mondial du Pain

Kempense ploeg neemt deel aan Mondial du Pain

GEEL – Van 20 tot 23 oktober neemt een Belgisch team deel aan de 7de editie van Mondial du Pain in het Franse Nantes. Het team bestaat uit bakker-leraar Stijn Van Kerckhoven van KOGEKA Geel en de kersvers afgestudeerde Berre Ceuppens, Belgisch kampioen Aspirant Baker 2017, 

Voor Berre Ceuppens is het meteen een straffe vuurdoop, want hij is pas afgestudeerd als bakker aan de scholengemeenschap KOGEGA/Sint-Jozef in Geel. Stijn Van Kerckhoven is er al sinds 2012 als leraar aan de slag en leerde Berre dus de kneepjes van het vak. Berre Ceuppens wordt door zijn mentor geroemd om zijn enthousiasme, passie en liefde voor het bakkersvak. Bovendien mag Berre zich al Belgisch kampioen Aspirant Baker 2017 en winnaar van de Internationale UIBC-prijs Viennoiserie (Valencia 2018) noemen.

Team wordt gecoacht

Tijdens dit WK voor bakkers wordt het team gecoacht door Frank Van Vaerenbergh, leraar bij de provinciale school PIVA, en gesteund door Aspirant Baker, het promotiekanaal voor het bakkersberoep. Zelf behaalde hij met PIVA-oud-leerlingen Jens de Jonghe en Lars Tilburghs in 2015 en 2016 respectievelijk brons en goud op het Mondial du Pain.

De deelnemers uit 16 verschillende landen moeten tijdens dit WK voor bakkers in een tijdspanne van tien uur onder andere twee soorten baguettes, verschillende sierbroden, nutritionele broden, croissants, vier soorten koffiekoeken, brioches, twee soorten belegde broodjes, brood typisch voor je land en een decoratief sierstuk in deeg bereiden. Al deze producten moeten voldoen aan het wedstrijdreglement. Dat bepaalt bijvoorbeeld dat je twaalf identieke croissants dient te presenteren die er niet alleen mooi uitzien en lekker van smaak zijn, maar ook exact 60 gr. moeten wegen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.