Thijs Vervloet Gault&Millau 2026 Foto: RR

Kempense regio scoort hoog in Gault&Millau

Gault&Millau lanceerde maandagmiddag de nieuwe culinaire gids en traditiegetrouw voerde chef Thijs Vervloet de ranking aan voor de Kempense regio. De Westelse chef scoorde 17,5 op 20 en Maison Colette won bovendien de prijs voor ‘Mooiste Restaurant Design van het Jaar’.

Begin dit jaar verhuisde chef Thijs Vervloet zijn restaurant van Averbode naar een oude dokterswoning in Westerlo. Het pand werd gerenoveerd en er kwam een nieuwe uitbreiding. De combinatie vinden de inspecteurs prachtig en dat levert de sterrenchef de award op voor mooiste restaurantdesign.

De troeven van Maison Colette? “Veel kleur, veel kunst aan de muren en een warme, Franse stijl”, zegt Thijs Vervloet. “De reacties van de gasten zijn echt overweldigend. We hebben een uniek design in België. Dat draagt bij aan alles. We zijn ambitieus en willen nog verder groeien in de top van de Belgische gastronomie.”

Ook bij de bekendmaking van de quoteringen scoorde Maison Colette hoog. Het Westelse restaurant werd bekroond met een 17,5 op 20.

Top 10

Deze Kempense restaurants behaalden een score van 14 op 20 of meer in de Gault&Millau 2026:

  • Maison Colette (Westerlo): 17,5 op 20
  • De Pastorie (Lichtaart): 16 op 20
  • Hert (Turnhout): 15,5 op 20
  • De Cuylhoeve (Geel): 15 op 20
  • Hof ter Hulst (Hulshout): 15 op 20
  • La Belle (Geel): 15 op 20
  • Seir (Kasterlee): 15 op 20
  • Wingerd (Vorselaar): 15 op 20
  • De Gouden Muts (Westerlo): 14,5 op 20
  • Savoury (Turnhout): 14,5 op 20