Nieuws Kempen Kempense vertegenwoordigt Zwitserse topchocolade Läderach

Kempense vertegenwoordigt Zwitserse topchocolade Läderach

Kempense vertegenwoordigt Zwitserse topchocolade Läderach

LächerachKaren Dehoperé uit Oud-Turnhout is zopas gestart met de verdeling van de Zwitserse topchocolade Läderach in België en Nederland. Ze heeft de exclusiviteit bedongen voor deze twee landen. “Een gevolg van vakanties in Zwitserland”, lacht ze.

Läderach is tot dusver vooral actief in Zwitserland en Duitsland, waar het in de grote steden eigen winkels uitbaat. Verder zijn er verkooppunten in Korea, Koeweit en in Dubai.

“Ik leerde de chocolade kennen tijdens vakanties in Zwitserland”, start Dehoperé het verhaal. “Ik vond de pralines bijzonder lekker en nam contact op met het bedrijf met een voorstel, waarna ik direct werd uitgenodigd. Sinds februari vertegenwoordig ik Läderach voor België en Nederland. Niet om chocoladeproducten onder de eigen merknaam te verkopen maar als private label. Ik richt me tot de horeca, winkels, bakkers, groothandels enz. Zij kunnen op de chocolade hun logo laten zetten als ze dat willen. In het assortiment zitten pralines, koekjes, tijdelijke producten zoals voor Pasen maar ook truffels en halffabrikaten.”

Handmade
“De hele productie bij Läderach gebeurt in eigen huis, vertrekkende vanaf het roosteren van de fairtrade cacaobonen. De hazelnoten komen uitsluitend van Piemonte. Läderach gaat voor superieure kwaliteit. De productie gebeurt nog heel veel handmade. Er werken dan ook meer dan 300 mensen bij het familiebedrijf.”

Dehoperé trekt de komende weken en maanden de boer op om potentiële klanten te bezoeken en te laten proeven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer