Nieuws Kempen Kempische horeca is klaar voor heropening

Kempische horeca is klaar voor heropening

Kempische horeca is klaar voor heropening

De Kempische horeca staat klaar om iedereen in alle veiligheid te ontvangen van zodra het weer kan. Met een poster die de leden van Horeca Vlaanderen kunnen ophangen, willen de leden de samenhorigheid tussen de horecazaken benadrukken en klanten tonen dat ze alles uit de kast halen om veilig te werken.

 

Horeca Middenkempen, het regionaal bestuur van Horeca Vlaanderen in de regio Geel-Mol-Herentals, stelde de poster voor tijdens een persmoment, en kijkt met enthousiasme uit naar de opening, zij het onder voorbehoud, op 8 mei. “Meer dan 6 maanden geleden moesten we dicht. En als het weer kan, willen we er voor iedereen een feest van maken. We hebben na de eerste lockdown vorig jaar al bewezen dat de horeca het kan”, zegt voorzitter Joris Wils, voorzitter van Horeca Middenkempen.

Maar Horeca Middenkempen stelt ook vast dat ‘horeca’ een bijzonder grote lading dekt. “We zijn een zeer brede sector met uiteenlopende belangen, met hotels, broodjeszaken, sterrenrestaurants en volkscaf├ęs. Met de poster willen de rangen sluiten en er allen samen het beste van maken.” Voor gastronomische restaurants bijvoorbeeld is openen enkel in buitenlucht een zeer moeilijk verhaal. En cateraars van feesten blijven sowieso aan de zijlaan staan.”

De lange sluiting zorgt nu wel voor een krapte in personeel. “We vermoeden dat er een uitstroom is van 20% bij onze vaste medewerkers. Degenen die blijven, vielen maandenlang terug op een deel van hun inkomen. Zij zijn alvast blij dat er weer perspectief is.”

“De sluiting was ook een moment van bezinning”, zegt Joris Wils nog. “Er was veel creativiteit. Iedereen heeft toch geprobeerd om met iets bezig te zijn. Sommigen zijn tegen een muur gelopen, anderen hebben zeer geslaagde projecten neergezet die niet zullen stoppen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.