Beton heeft een beperkte transportafstand, en met deze tweede centrale kan Kerkstoel klanten in een bredere regio efficiënter bedienen. Aannemers en bouwbedrijven in Antwerpen, Limburg en zelfs Nederland kunnen nu rekenen op een snellere en betrouwbaardere betonvoorziening. “Deze uitbreiding stelt ons in staat om onze service naar een nog hoger niveau te tillen. Door vanuit twee locaties te leveren, kunnen we meer kubieke meters per uur produceren en sneller inspelen op de vraag van onze klanten”, zegt Van Rooy.
Duurzaam beton en circulaire economie
Met deze uitbreiding zet Kerkstoel ook een belangrijke stap in de vergroening van zijn betonproductie. Mols, gespecialiseerd in recyclage, levert kwalitatief gerecycleerd bouwpuin dat Kerkstoel gebruikt om duurzamer beton te produceren. Hierdoor kan tot 30% van het betonbestanddeel op termijn circulair worden. “In de bouwsector is een tekort aan kwalitatief gerecycleerd materiaal. Dankzij deze samenwerking verzekeren we ons van een stabiele instroom en kunnen we onze ecologische voetafdruk verlagen”, zegt Van Rooy. “Dit is een win-win: Mols kan zich verder specialiseren in recyclage, terwijl wij de stap zetten naar duurzamer beton.”
Meer capaciteit
Naast een grotere productiecapaciteit opent de nieuwe vestiging de deuren naar de Nederlandse markt. Kerkstoel levert al prefab beton in Nederland, maar met de centrale in Arendonk kan het nu ook stortklaar beton aanbieden. Dit is een belangrijke mijlpaal, aangezien de Nederlandse markt andere kwaliteitsnormen en bouwmethoden hanteert dan België.