De Lunch Garden in Turnhout gaat op 17 februari weer open. Lunch Garden in Turnhout. Foto: RTV

Klanten kunnen na faillissement weer terecht in Lunch Garden Turnhout

De deuren van de Lunch Garden aan de Parklaan in Turnhout zwaaiden vrijdagochtend 7 maart opnieuw open. Na een hobbelig parcours, met een faillissement en een laattijdige exploitatievergunning, kunnen klanten er weer terecht voor hun vertrouwde en minder vertrouwde kost.

De heropening lokte meteen heel wat volk, een teken dat de Kempenaar zijn Lunch Garden gemist heeft. Maar hoe ervaren de klanten de terugkeer van het restaurant? “Naar mijn gevoel loopt alles eigenlijk heel goed”, vertelt een opgewekte Dirk Groen, uitbater van de Turnhoutse vestiging. “We zijn blij dat we weer open zijn. Het heeft even geduurd, maar het is toch gelukt. En het is eigenlijk verrassend druk!” De bezorgdheid of de klanten de weg terug zouden vinden, bleek ongegrond.

“De mensen weten dat het weer open is”, vervolgt Groen. “Ze hebben er ook echt op zitten wachten.” Dat wachten wordt volgens Groen door verschillende klanten bevestigd. “Ik krijg heel veel feedback van de klanten in de zin van: we zijn blij dat jullie hier weer open zijn.” De Lunch Garden in Turnhout vult duidelijk een leemte, zeker nu de vestiging in Olen gesloten blijft. “In de nabije omgeving zijn er eigenlijk geen andere Lunch Gardens”, legt Groen uit.

Klassiekers

Binnen in de keuken en achter de toonbank heerst een bedrijvige sfeer. Chef-kok Jochen Van Bael schept Luikse balletjes op, een van de klassiekers van de restaurantketen. “Ik ben heel blij dat we weer kunnen starten”, glimlacht hij. “Het was even een onzekere tijd, maar we zijn er direct opnieuw in gevlogen.” Het team is, op enkelen die ander werk hebben na, grotendeels hetzelfde gebleven. Toch zo’n 70 procent van het personeel van het Turnhoutse filiaal is weer aan de slag.

Naast de vertrouwde gerechten, zoals de balletjes in tomatensaus en vol-au-vent, pakt de Lunch Garden ook uit met enkele nieuwigheden. “We hebben nu ook zeetong en zeebrasem,” vertelt Jochen, “en een rollade van aubergine, een vegetarisch gerechtje.” Die variatie wordt door de klanten gesmaakt. Binnen aan een tafeltje genieten Paula en Leo van hun maaltijd. Ze combineren een doktersbezoek in het nabijgelegen Ravels vaak met een lunch in de Lunch Garden. “Het is lekker en het is betaalbaar”, verklaart Paula hun keuze. Ze hebben gekozen voor de klassiekers en zijn blij met de heropening. “Anders moesten we op zoek gaan naar iets anders”, geeft Paula toe.

Amber en haar bomma Hilda stappen net het restaurant uit. “Ik vind dat er veel nieuwe dingen op het menu staan”, zegt Amber. “Bijvoorbeeld de wok met scampi’s.” Amber en Hilda komen hier regelmatig winkelen en combineren dat graag met een bezoek aan de Lunch Garden. De algemene indruk is positief, maar er is één puntje van kritiek. “De puree vond ik wat tegenvallen”, zegt Amber. “De smaak vond ik echt niet hetzelfde als vroeger. Dat proefde ik echt wel.” Haar oma beaamt dit. “Maar de balletjes waren nog altijd even lekker”, besluiten de twee toch.

Mathis en zijn oma Marie-Therese zetten net hun dienblad weg. Zij komen uit Geel en oma moest nog een belofte inlossen. “Normaal zouden we in Hasselt mosselen gaan eten”, legt Marie-Therese uit, “maar toen kwam plots het faillissement van Lunch Garden.” De heropening van Turnhout bood de perfecte gelegenheid om de belofte aan Mathis, een grote mosselliefhebber, waar te maken. Al moet Mathis nog even wachten op de mosseltjes. “Die zijn er nog niet”, betreurt hij. Gelukkig is hij ook grote fan van de balletjes in tomatensaus, waarvan er hier en daar nog een restje op zijn bord ligt: “Die zijn ook altijd heel lekker.”

De Lunch Garden in Turnhout is dus duidelijk terug van weggeweest. De klanten zijn tevreden met de heropening en het vernieuwde aanbod, al moet er aan de puree nog wat geschaafd worden. De vertrouwde sfeer, de betaalbare gerechten en de centrale ligging blijven sterke troeven die mensen uit Turnhout en omstreken naar de Parklaan lokken.