Nieuws Kempen Kledingbedrijf Hippos moet boeken sluiten

Kledingbedrijf Hippos moet boeken sluiten

Kledingbedrijf Hippos moet boeken sluiten

hipposDe handelsrechtbank in Turnhout heeft het faillissement uitgesproken van het kledingbedrijf Hippos uit Beerse. Het gaat zowel om de vennootschappen Hippos Mode Distributie NV (distributie van textiel), Hippos Mode Produktie (productie van textiel) als om de holdingmaatschappij Hippos Mode Invest. De eigenaars legden zelf de boeken neer. Wim Roefs en Wim Nysmans, beiden uit Beerse, zijn aangesteld als curatoren. De ondernemingen stelden zes arbeiders en twee bedienden te werk.

Hippos was een familiebedrijf met meer dan veertig jaar ervaring in de productie van heren- en bedrijfskledij. Met Dirk en Philippe Van Laer stond inmiddels de derde generatie aan het hoofd. Het cliënteel bestond voornamelijk uit private labels, retailers en corporate wear-klanten. Het bedrijf beweerde heel wat gerenommeerde namen onder zijn cliënteel te hebben maar bleef daarover discreet.

De kantoren en opslagruimten bevinden zich in Beerse, de productie gebeurde deels in Oost-Europa waar een eigen kantoor de productie organiseerde. Per productgroep was een aantal vaste externe ateliers om de flexibiliteit te garanderen. De kwaliteitscontrole gebeurde door de mensen van het eigen Belgisch/Roemeens kantoor. Sinds 2004 werkte Hippos samen met een Chinese partner voor de organisatie van de productie in China en de buurlanden. Daar werden vooral broeken, kostuums, colberts, hemden en jassen gemaakt.

Op onze overzichtspagina vind je de volledige lijst van faillissementen die verschenen in het Staatsblad.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer