Nieuws Kempen Kleppende Klipper schroeft energieverbruik fors terug

Kleppende Klipper schroeft energieverbruik fors terug

Kleppende Klipper schroeft energieverbruik fors terug

KleppendeKlipperNa personeel is energie de grootste kostenpost in de horeca. Daarom zet taverne/restaurant De Kleppende Klipper in Mol fors in op energiebesparing en groene energie. Met de vervanging in de keuken en de koeling van de klassieke TL-lampen door ECO TL-lampen van JPK Trading daalde het vermogen met de helft.

“We hebben lang zitten knoeien met TL-lampen in onze keuken”, vertelt zaakvoerder Danny Vermeer van De Kleppende Klipper, een restaurantboot op het kanaal Herentals-Bocholt aan De Maat in Mol. “Door ons type van fornuis loopt de hitte erboven hoog op, tot boven de 70 graden. Gewone TL-lampen kunnen dat niet aan. Met de ECO TL-lampen lukt het nu wel. We hebben in totaal 18 lampen vervangen in de keuken.”

Warmte recupereren
Voor Vermeer is het de zoveelste inspanning naar energiebesparing en het zelf produceren van stroom. Zijn huidige oven verbruikt de helft minder dan de vorige en eerder al plaatste hij twee windmolens en zonnepanelen. Ook installeerde hij een systeem waarbij hij de warmte van de dieselgeneratoren gebruikt om CV- en sanitair water te verwarmen. Het idee is ook om de hitte aan de dampkap via een warmtepomp te gaan recupereren. Een plan dat hij in het najaar wil realiseren. Zijn streefcijfer is om 1/3de van het stroomverbruik te halen uit groene energie.

“Inderdaad, dat zijn allemaal serieuze investeringen maar ze hebben een relatief snel terugverdieneffect. In de horeca is het momenteel zaak om goed op de centen te letten”, besluit Danny Vermeer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer