Nieuws Kempen Koffiehuis en B&B opent in brugwachterswoning aan Brug 6 in Arendonk

Koffiehuis en B&B opent in brugwachterswoning aan Brug 6 in Arendonk

foto: Patrick Lubeck

Koffiehuis en B&B opent in brugwachterswoning aan Brug 6 in Arendonk

ARENDONK – Aan Brug 6 in Arendonk is een nieuw koffiehuis en B&B geopend met de naam ‘Brug 6’. De provincie Antwerpen heeft samen met de gemeenten Arendonk, Ravels en Oud-Turnhout (ARO) mee de schouders onder dit project gezet. Met hun gebiedsgerichte werking willen ze een toeristische impuls geven aan het gebied. Brug 6 past volledig in die ambitie. 

Waar vroeger de brugwachter woonde, staan nu Patrick en Nikki Lubeck achter de toog om dorstige fietsers, wandelaars en inwoners te verwelkomen met een koffie, thee of andere (h)eerlijke dranken. Als lokale ondernemers storten zij zich vol overgave in dit nieuwe avontuur: “Brug 6 is een maatschappelijk verantwoord en inclusief koffiehuis. We werken met eerlijke producten en we willen ook mensen met een lichte beperking betrekken in ons project. Inclusie en laagdrempeligheid zijn onze uitgangspunten, iedere bezoeker moet zich thuis voelen bij ons”. Bij de start van deze nieuwe zaak zijn alle maatregelen in acht genomen die door de Veiligheidsraad zijn opgelegd om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten dat dwars door Arendonk en buurgemeenten Ravels en Oud-Turnhout loopt, is een belangrijke recreatieve (fiets)as. Daar is ook het provinciebestuur niet blind voor. “Met onze ARO-partners willen we plekken vol beleving ontwikkelen die aanzetten tot een tussenstop of een langer verblijf in dit mooie gebied” zegt gedeputeerde Kahtleen Helsen, verantwoordelijk voor het gebiedsprogramma ARO. “Een plek als Brug 6 moedigt aan om de omgeving verder te verkennen. Het ontdekken en genieten van de  open ruimte staat daarbij voorop”. De Vlaamse Waterweg, eigenaar van het pand, gaf dit project volle steun om de authentieke brugwachterswoning een mooie, nieuwe toekomst te geven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.