Nieuws Kempen Kringwinkel verhuist naar nieuw en ruimer gebouw

Kringwinkel verhuist naar nieuw en ruimer gebouw

Kringwinkel verhuist naar nieuw en ruimer gebouw

HOOGSTRATEN –  De Kringwinkel op de Meerseweg in Meer (Hoogstraten) bleef de voorbije week dicht, maar daar was een goede reden voor. Alle spullen moesten verhuisd worden naar een nieuw gebouw. Dat bevindt zich gelukkig op korte afstand in dezelfde straat, maar wel in Minderhout.

De Kringwinkel opende in Meer de deuren in 2004. “Het gebouw huurden we van de firma Van der Velden”, zegt algemeen directeur Bart Wuyts van WEB & Blenders. Dat is de groep waar Kringwinkel deel van uitmaakt.

“Ook voor dit nieuwe gebouw hebben we een huuroverkomst gesloten met Van der Velden, want dat is de eigenaar van de site. Het contract loopt over een periode van negen jaar, maar gaat zo goed als zeker verlengd worden naar 27 jaar. De voorbije vijf dagen hebben de medewerkers hard gewerkt om alles te verhuizen. Hopelijk heeft de nieuwe winkel een positieve invloed op de arbeidsvreugde.”

“De Kringwinkel in Minderhout is de tweede in Vlaanderen met de nieuwe huisstijl. Hergebruik van goederen wordt steeds populairder en dat merken we ook in de Noorderkempen. De Kringwinkel is hier goed ingeburgerd en een nieuwe winkel was nodig. Onze winkel Kontoer in de Korte Gasthuisstraat in Turnhout is een goed voorbeeld van ons concept voor de toekomst.”

De nieuwe Kringwinkel heeft een oppervlakte van 200 vierkante meter. De stockageruimte is ook groter dan op de vorige locatie. Achttien jaar waren er 12 mensen in dienst, intussen heeft Kringwinkel in Meer een dertigtal medewerkers.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.