Nieuws Kempen Laat je dure e-bike veilig achter in de Gridbox

Laat je dure e-bike veilig achter in de Gridbox

Laat je dure e-bike veilig achter in de Gridbox

Piet Dijkmans bij de Gridbox in Geel.

Piet Dijkmans bij de Gridbox in Geel.

Een elektrische fiets van twee- of drieduizend euro zet je liever niet zomaar in een fietsenrek, ook al hangt die vast met een slot. Straks kan je hem veilig stallen in een Gridbox, naar een idee van Piet Dijkmans, zaakvoerder van vier Powergrid-fietsenwinkels in de Kempen. Momenteel loopt een proefproject met de Gridbox in Geel. Vanuit de dagelijkse contacten met zijn klanten zag Dijkmans de nood aan een veilige stalplaats voor dure fietsen.

De Gridbox is een metalen container met een elektrisch aangedreven rolluik. “Hij kan worden gebruikt voor het veilig stallen, ontlenen en laden van elektrische fietsen van particulieren, maar bijvoorbeeld ook van verhuurbedrijven”, legt Piet Dijkmans uit. “En er zijn nog meer mogelijkheden. Hij kan ook perfect dienen voor het leveren van pakjes door koerierdiensten.”

Bedienen via SMS of app
Voor het gebruik van de Gridbox is beheersoftware uitgewerkt door de medevennoot van Gridbox, namelijk Kai Desutter, zaakvoerder van Kangacoders. Registreren, reserveren of huren van een fietsbox kan via SMS of een app. Nadat je je fiets hebt geparkeerd, wordt de Gridbox gesloten. “Op die manier staat niet alleen je fiets veilig maar ook je fietstassen en je fietsgps”, zegt Piet Dijkmans. “En terwijl hij geparkeerd staat, kan je de batterij opladen.” Het rolluik weer openen gebeurt opnieuw via SMS of de app.

De eerste doelgroep van de Gridbox zijn steden en gemeenten en daarnaast vastgoedmakelaars en bouwpromotoren. Ook voor mensen die in een appartementsgebouw wonen en bijvoorbeeld in de kelder of garage hun fiets veilig willen stallen, is een aparte versie van de Gridbox beschikbaar. De ontwikkeling kreeg de steun van het project ‘Intrapreneurship Werkt’ van Innotek.

Wil je weten hoe de Gridbox  er uitziet, kijk dan naar dit filmpje met daarin vier Gridboxen.

https://youtu.be/FcuEUHZSilw

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer