Nieuws Kempen Laborex ontwikkelt nieuwe technologie voor reinigingsmachines

Laborex ontwikkelt nieuwe technologie voor reinigingsmachines

Laborex ontwikkelt nieuwe technologie voor reinigingsmachines

OLEN – Laborex, een producent van industriële reinigingsmachines en straalcabines, heeft een nieuwe technologie ontwikkeld. Met een systeem van oscillerende sproeibuizen in reinigingsmachines kan heel wat energie worden bespaard.

Laborex uit Olen is een wereldspeler op het vlak van machinebouw, die op maat gemaakte reinigingsmachines ontwikkelt. Alles, van voorstudie tot eindproduct, gebeurt er in eigen beheer. De reinigingsmachines worden meestal gekoppeld met andere productiemachines.

Met een nieuwe ontwikkeling speelt Laborex in op de steeds stijgende energiekosten. De nieuwste oscillerende sproeibuizentechnologie zou een besparing van 50% op het energieverbruik opleveren, omdat de machine kan reinigen op de helft van de normale procestijd. Volgens Laborex is er ook sprake van verlaagde onderhoudskosten en een verminderd zeepverbruik, wat eveneens kostenbesparend is. “En door nagenoeg continu en direct contact tussen de waterstralen en de te reinigen oppervlakken, kan er gewerkt worden met zachte, meer neutrale en milieuvriendelijke detergenten.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.