Nieuws Kempen Lavetan toont ambitie bij opening nieuw lab

Lavetan toont ambitie bij opening nieuw lab

Lavetan toont ambitie bij opening nieuw lab

Labobedrijf Lavetan in Turnhout opent een gloednieuw livestock labo om stalen van vee te analyseren. Op enkele uren tijd kunnen hier stalen recht van de boerderij geanalyseerd worden. Het is het eerste privé-labo in Vlaanderen dat in deze diensten voorziet.

In het nieuwe labo worden onder andere weefselstalen van kalveren onderzocht. Ook bloedstalen voor dieren die naar het buitenland vervoerd worden, krijgen hier een analyse. “Dit moet soms bijzonder snel gaan. We hebben deze dienst uitgebouwd in samenwerking met dierenartenpraktijken, om tegemoet te komen aan hun noden,” zegt Jan Robrechts, ceo en labodirecteur van Lavetan.

Privé labo

“We zijn een heel procesgedreven labo. We bekijken de efficiënte van elke stap in het proces, en zoeken telkens naar de meerwaarde in service voor onze klanten. Als privé-lab zijn we flexibel en wendbaar.”

Geautomatiseerde processen

Lavetan was al actief in de voedingssector, in de secundaire en tertiaire sector. “In 2015 hebben we een doorgedreven automatisering doorgevoerd van ons labo. We hadden toen extra ruimte nodig, en hebben ineens een bovenverdieping opgetrokken voor toekomstige groei.” Die toekomst is nu aangebroken, met het livestock lab. Nu is Lavetan actief in de volledige voedingssector, van stalen op levend vee tot en met verpakte voedingswaren.

GBA

Lavetan is opgericht door Jan Robrechts. In januari van vorig jaar heeft hij zijn labo-aandelen verkocht aan het Duitse GBA, dat internationaal gespecialiseerd is in analyses voor milieu, voedings- en geneesmiddelen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.