Nieuws Kempen Leer alles over Belgische bieren (en proef ze!)

Leer alles over Belgische bieren (en proef ze!)

Leer alles over Belgische bieren (en proef ze!)

Beertastings-5860Niek Groen (Beerse) en Koen Broeckx (Tielen) zijn niet alleen jeugdvrienden. Ze koesteren ook een gemeenschappelijke passie: bier. De voorbije jaren organiseerden ze een heel aantal bierdegustaties maar om zich te professionaliseren, richtten ze recent een vennootschap op. Onder de naam Beer-Tastings.be introduceren ze geïnteresseerden in de wereld van het Belgische bier. En uiteraard hoort daar proeven bij.

“Tijdens mijn vorige job kreeg ik de vraag om een bierproeverij te organiseren”, legt Niek Groen uit. “Zo ontwikkelden we het format ‘België Bierland’ waarbij we vertelden over de historiek, de bierstijlen enzovoort.”

Uit die degustaties groeide Beer-Tastings.be. Daarmee laat het duo groepen vanaf 12 personen kennismaken met een aantal typische Belgische speciaalbieren. De deelnemers krijgen informatie over de gebruikte technieken, ingrediënten en het brouwproces, samen met een uitgebreide degustatie.

Zelf brouwen
Intussen zijn de twee zelf bier gaan brouwen, wat hen op het idee bracht om ook een bierbrouwincentive aan te bieden. En er zijn nog meer plannen. “We willen in 2016 op locatie bier brouwen via een pop-up brewery”, legt Niek Groen uit. “Hiervoor zijn we momenteel alle mogelijkheden in kaart aan het brengen.”

De twee richten zich in eerste instantie tot de Antwerpse Kempen als werkgebied maar willen dat gaandeweg uitbreiden. “We zijn ervan overtuigd dat er interesse is voor ons concept”, zegt Niek Groen. “Er worden veel meer speciaal- en streekbieren gedronken, terwijl de consumptie van pils daalt. Veel mensen kennen bepaalde stijlen niet. Wij willen hen die kennis bijbrengen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer