Nieuws Kempen Lema breidt uit volgens ‘koop lokaal’ principe

Lema breidt uit volgens ‘koop lokaal’ principe

Lema breidt uit volgens ‘koop lokaal’ principe

WEELDE – ‘Koop Lokaal’, dat principe hoeft zich niet te beperkten tot de retail, vindt Jan-Pieter Leemans. Hij is zaakvoerder van Lema, een producent van ecologisch verantwoorde professionele reinigingsproducten. Lema bouwt op dit moment een bijkomende bedrijfshal en doet dat met allemaal lokale partners.

Zopas zijn de bouwwerken gestart aan een nieuwe bedrijfshal voor Lema Chemie in Weelde (Ravels). “We hadden magazijnruimte tekort”, vertelt Jan-Pieter Leemans van Lema. “Toen IOK een nieuwe verkaveling in de gemeente in het vooruitzicht stelde, hebben wij daarop ingetekend. Ons perceel komt tegen de bestaande KMO-zone. Het oude en het nieuwe perceel raken elkaar, wat natuurlijk heel praktisch is als er producten van het ene gebouw naar het andere moeten. Dit was een unieke kans.”

Lema Chemie is een producent van hoogwaardige, ecologisch verantwoorde reinigingsproducten voor de professionele markt. Het bedrijf levert daarnaast onder meer werkspecifieke kleding, disposables en bestrijdingsmiddelen. Lema maakt ook private labels voor andere bedrijven.

Duurzaam

“We werken eigenlijk A tot Z oplossingen uit voor reinigingsvragen”, zegt Jan-Pieter Leemans. “Dat doen we zo ecologisch verantwoord mogelijk. We hebben watergedragen producten, op maat van de klant, we leveren zoveel mogelijk biologisch afbreekbare producten en alle onze verpakkingen zijn gerecycleerd. Zelf lozen we niets en we dagen ook onze klanten uit om na te denken over hun afvoer. Onze productie gebeurt met regenwater. Daarom wordt in ons nieuwe gebouw nu ook een groot regenwaterbekken aangelegd.”

Dichtbij

Met dat nieuwe gebouw trekt Lema de duurzame lijn door. Het bedrijf heeft er uitdrukkelijk voor gekozen om dit te bouwen met lokale partners. “We willen het motto ‘koop lokaal’ ook hier toepassen. Daarom werken wij met diverse Kempense partners. Het gaat veelal om bedrijven die al klant bij ons zijn, wat maakt dat je vertrekt met een basis van wederzijds vertrouwen”, zegt een tevreden Jan-Pieter Leemans. “Partners zijn bijvoorbeeld Verhoeven Constructies, Fingo welfsels, Van Rooy-FBT funderingstechnieken, Staal Straat Weelde. Omdat er letterlijk en figuurlijk sprake is van nabijheid, voel je ook een groot engagement bij de partners om hier iets knaps neer te zetten. En omdat het klanten zijn, vind ik het fijn om eens iets in de andere richting te kunnen doen. Zo zie je maar: it’s not all about price.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

BP Geel wordt Ineos

GEEL – De bekende site van BP in Geel (ooit nog Amoco) verandert van eigenaar. BP heeft zijn petrochemische activiteiten… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio