Nieuws Kempen Lidwina investeert 1 miljoen euro in groendienst

Lidwina investeert 1 miljoen euro in groendienst

Lidwina investeert 1 miljoen euro in groendienst

MOL – Maatwerkbedrijf Lidwina heeft het gebouw van haar groendienst grondig gerenoveerd. Dat gebouw dateert uit de jaren tachtig. Bij de vernieuwing is speciaal aandacht besteed aan duurzaamheid.

Lidwina doet niet alleen groenonderhoud, maar biedt ook diensten aan op het gebied van onder meer verpakkingen, naaien en schrijnwerkerij. Het bedrijf is opgericht in 1964 en telt ondertussen bijna 500 werknemers uit de Kempen. “Ook in de groenafdeling groeide het aantal personeelsleden”, vertelt management assistant Sandra Hooyberghs. “Iedere dag trekken meer dan 21 teams, goed voor 100 medewerkers op pad. Omdat hun gebouw verouderd was, drong zich een renovatie op.”

Lidwina investeerde ongeveer 1 miljoen euro. “De oppervlakte van de kleedkamers verdubbelde, ze werden bovendien uitgerust met douches en kleerkasten, voorzien van ventilatie om kledij en schoeisel beter te drogen.” Er werden ook besparende ingrepen gedaan. “De toiletten werden aangesloten op het regenwater en bewegingssensoren zorgen er voor dat de verlichting niet onnodig blijft branden.”

De loodsen die het wagenpark beschutten, zijn vergroot en uitgerust met extra sectionaalpoorten. De machines worden voortaan gereinigd met regenwater in de afspuitinstallatie. Een groot gedeelte van de sloopwerken is  door de medewerkers van Lidwina zelf uitgevoerd.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.