Nieuws Kempen LODA investeert 6,5 miljoen in nieuwbouw

LODA investeert 6,5 miljoen in nieuwbouw

LODA investeert 6,5 miljoen in nieuwbouw

lodaAanstaande vrijdag vindt de officiële opening plaats van het nieuwe bedrijfspand van javelproducent LODA in Beerse. Het bedrijf trok er een nieuwbouw op met productieruimtes, een magazijn en kantoren met een totale oppervlakte van 5.400 m2. Zo goed als het volledige machinepark werd vernieuwd, wat de totale investering op 6,5 miljoen euro brengt.

Sinds 1930 was LODA gevestigd in Westmalle. “We waren er geremd in onze groei”, vertelt zaakvoerder Hans Geerts. “Ik was al vijf-zes jaar op zoek naar een nieuw stuk industriegrond in Westmalle, maar vond dat niet. Toen kreeg ik het aanbod in Beerse. De ligging is ideaal: op 6 km van het vorige pand en dus goed bereikbaar voor onze werknemers. En een goede aansluiting naar de snelweg.”

Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om bijna het volledige machinepark te vernieuwen, waarmee de productiecapaciteit werd verdubbeld. “We hebben veel geautomatiseerd”, legt Hans Geerts uit, “maar niettemin verwachten we de komende jaren extra mensen te kunnen aanwerven vanaf dat onze capaciteit ook verder wordt ingevuld.” Bij LODA werkt momenteel een 20-tal mensen.

Deels export
Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van javel en gedemineraliseerd water. Het werkt voornamelijk voor de Belgische markt en deels voor de export naar Nederland, Duitsland en Frankrijk. “De meeste retailers en supermarkten zijn bij ons klant”, zegt de zaakvoerder. “Frankrijk wordt hoe langer hoe belangrijker voor ons. We hebben een zeer eenvoudig product, wat maakt dat de transportkosten zwaar doorwegen. Daarom is het niet lonend om verder dan 500 km te exporteren.”

In 1996 noteerde het bedrijf een omzet van 1,25 miljoen euro, in 2014 was dat 7 miljoen euro. Sinds eind vorig jaar is LODA erkend als invoegbedrijf, wat maakt dat er subsidies zijn bij de tewerkstelling van mensen uit kansengroepen. Het oude pand in Westmalle is inmiddels verkocht.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer