Nieuws Kempen Lokale verbouwers, producten en personeel voor nieuwe brasserie

Lokale verbouwers, producten en personeel voor nieuwe brasserie

Lokale verbouwers, producten en personeel voor nieuwe brasserie

In Hulshout opende brasserie HAP de deuren langs de Grote Baan. Zeven jaar lang stond het bekende pand recht tegenover de kerk leeg. “Wij houden enorm van huiselijke sfeer én gezelligheid”, zegt zaakvoerder Hannes Peeters (37). Hij broedde jarenlang op het plan om een brasserie te openen, en ziet nu zijn droom in vervulling gaan.

 

In het gebouw huisde eerder een brasserie. “Even was er sprake van om het hier om te vormen tot appartementen. Nu wordt het pand weer een volks etablissement. Het hele interieur werd verbouwd. Hier en daar hebben we uiteraard oude elementen behouden, zoals de houten lambrisering. Die kreeg wel een hedendaags kleurtje”, vervolgt Hannes die al jaren op het plan broedde een brasserie te openen.

“In volle corona heb ik het pand aangeschaft, vlak na corona gaan we open. Best spannend.” De zaak – die baadt in warme, natuurlijke tinten en zachte stoffen – biedt plaats aan zo’n 60 gasten. Ook aan de imposante toog kan je plaatsnemen. “Iedereen is welkom hier. Met een industriepark vlakbij mikken we ook op zakelijke diners.”

Lokale leveranciers

De verbouwingen aan zowel interieur als exterieur werden uitgevoerd door lokale partners. “Een heel bewuste keuze en volgens ons een meerwaarde”, gaat Hannes verder. “Omdat we lokaal werken belangrijk vinden. Zo werden bijvoorbeeld zowel het logo als het interieur verzorgd door firma’s uit Hulshout. Maar ook voor onze kaart doen we blijvend beroep op lokale leveranciers en hun streekproducten, denk aan groenteboeren. We schenken koffie van branderij Van Goeden Huize uit Westmeerbeek.” Ook het personeel is afkomstig uit de directe omgeving.

“We serveren een Belgische brasseriekeuken”, gaat Peeters verder. “Van croque-monsieur over spaghetti – altijd met verse pasta – tot vis- en vleesgerechten. Versheid staat daarbij op nummer één. We starten met een testkaart en zullen die zeer snel evalueren en eventueel bijsturen. In ieder geval zijn er speciale en bijzonder eigentijdse hamburgers op komst.” Tot slot heeft Brasserie HAP een groot terras, in het groen. “Tegen het voorjaar installeren we een aantal speeltuigen. Met de komende dagen mooi en droog weer op komst, zal het terras open zijn.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.