Nieuws Kempen Luchtdichte woning bouwen op een eenvoudige manier

Luchtdichte woning bouwen op een eenvoudige manier

Luchtdichte woning bouwen op een eenvoudige manier

mastoras buildingMastoras building uit Merksplas biedt een nieuwe manier aan om op een eenvoudige manier een luchtdichte woning te bouwen. De techniek heet ICF, wat staat voor Insulated Concrete Form. “Het is een techniek die ik in het buitenland leerde kennen”, zegt zaakvoerder Peter Verheyen, die het bedrijf oprichtte als nevenfirma van Elektro-Therm. “Tussen dit en enkele maanden zijn we de eerste woning aan het bouwen. Het is nog wachten op de bouwvergunning.”

Peter Verheyen: “Het is een volledig andere manier van bouwen. Eerst plaatsen we met isolatiepanelen een holle ruimte en die storten we vol met beton. Het eindresultaat is een massieve betonnen muur die aan de binnen- en buitenkant is geïsoleerd. Het voordeel is dat er sneller kan worden gebouwd omdat er minder werkuren nodig zijn en de ruwbouw dus ook goedkoper is. Een gewone particuliere woning kunnen we met twee mensen in twee maanden klaar hebben.”

Beter bekendmaken
Het systeem is bij veel mensen nog niet bekend en daarom wil Mastoras building in eerste instantie aan die bekendheid werken. Het nam onlangs deel aan de beurs Bouw & Reno in Antwerpen, waaruit heel wat offertes voortvloeiden. Op 26 februari organiseren ze een infoavond in Antwerp Expo.

Mastoras building/Elektro-Therm stelt 8 mensen te werk en neemt als groeibedrijf deel aan het Gazellesprong-traject van de Vlaamse overheid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer