Nieuws Kempen Luminus in beroep tegen weigering vergunning

Luminus in beroep tegen weigering vergunning

Luminus in beroep tegen weigering vergunning

Luminus start bij de Vlaamse regering een beroepsprocedure op om een windturbine te mogen bouwen op de bedrijfsterreinen van AGC Glass in Gompel. Eerder gaf het gemeentebestuur een negatief advies en werd de vergunningsaanvraag geweigerd door de deputatie van de provincie Antwerpen.

Het zou de vierde windturbine zijn die Luminus op die plek wil realiseren, in de buurt van de drie bestaande turbines. Het gemeentebestuur van Mol gaf eerder een negatief advies tegen de bouw. Daarop weigerde de deputatie van de provincie Antwerpen de vergunningsaanvraag.

In het verzoekschrift motiveert Luminus waarom de windturbine volgens eigen inzichten wel een omgevingsvergunning zou moeten krijgen. Luminus vraagt aan de Vlaamse regering om de beslissing van de deputatie te vernietigen en om alsnog een vergunning af te leveren voor de bouw en exploitatie van deze windturbine in Gompel. Het gemeentebestuur volgt de beroepsprocedure bij de Vlaamse regering nauwgezet op.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer