Nieuws Kempen Maes Elektro mist contract en verkoopt handelsfonds

Maes Elektro mist contract en verkoopt handelsfonds

Maes Elektro mist contract en verkoopt handelsfonds

maes elektroZaakvoerster Greet Maes van Maes Elektro uit Pulle heeft een wel heel drastische beslissing moeten nemen in functie van de tewerkstelling van haar 120 vaste werknemers en dertig interimarbeiders. Nadat het bedrijf in september vorig jaar nipt naast een verlenging van het contract met Eandis had gegrepen, zou er binnenkort geen werk meer zijn voor haar personeel binnen de afdeling Maes Elektro. Daarop besloot ze het handelsfonds inclusief het personeel aan haar concurrent Verstraete Enterprises uit Jabbeke te verkopen, het bedrijf dat een bod van 0,002% lager uitbracht en daarmee het 5-jarige contract binnenhaalde.

Maes Elektro had al decennia het contract met Eandis voor de openbare verlichting voor vijf van de tien Vlaamse regio’s. “De Kempen tot Gent was voor ons”, vertelt Greet Maes. “Dat ging zowel om palen zetten als over de bovengrondse leidingen.” Maar bij de jongste aanbesteding liep het mis. Onverwacht greep Maes Elektro naast het nieuwe contract, wat erop zou neerkomen dat alle werknemers moesten worden ontslagen want 95% van de activiteiten hadden betrekking op het Eandis-contract. “Dat zou ons op een sociaal passief van 2,5 miljoen brengen”, legt de zaakvoerster uit. “En het is niet zo dat we dat zomaar uit onze schuif kunnen halen.”

Werk zat
Dus ging het bedrijf op zoek naar een andere oplossing. Die werd uiteindelijk gevonden in een verkoop aan de concurrent, die overigens geen personeel heeft in de provincie Antwerpen. De werknemers van Maes Elektro verhuizen naar het Maes-depot aan Hoogbuul in Olen, dat Verstraete zal huren, net als het rollend materieel dat al in een aparte vennootschap was ondergebracht.

“We richten onze aandacht nu op onze andere afdelingen waar we ook nog meer dan 200 mensen tewerkstellen”, reageert Greet Maes. “We blijven met nieuwe dingen bezig. Onlangs hebben we een bedrijfje opgericht voor de verhuring van drones, wat aansluit bij onze hoogtewerkers. Er is werk zat. We hebben altijd goed gediversifieerd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer