Nieuws Kempen Managers in spe willen meer sport op de werkvloer

Managers in spe willen meer sport op de werkvloer

Managers in spe willen meer sport op de werkvloer

organisatieteam BusinessacaféDinsdagavond vond op de Thomas More Hogeschool in Turnhout een businesscafé plaats met als thema ‘Meer sport op de werkvloer’. Derdejaarsstudenten bedrijfs- en officemanagement nodigden vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven uit, meer bepaald uit bedrijven die werken rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een 60-tal aanwezigen nam deel.

“De managementopleiding stimuleert maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en daagt studenten uit tot innoverende initiatieven”, legt docent Ria Fransen uit. Tijdens het businesscafé ontmoetten studenten, MVO-ondernemers en community managers van voetbalclubs elkaar om hun ervaringen te delen. Tegelijk was het evenement de lancering van het Corporate Social Responsability-LAB binnen Thomas More. “Lab in de betekenis van een experimenteerruimte om studenten de praktijk te laten ervaren”, aldus Ria Fransen. “Eigenlijk hebben we de bedoeling om een structurele samenwerking op te zetten met MVO-bedrijven.”

Meer gemotiveerd en beter presteren
Davy Vanhaen, communitiy manager van KRC Genk, bracht een verhaal over de sociale rol van voetbal in het eersteklasse voetbal. Eric Daems, sportcoach van Janssen Pharmaceutica, en Luc Royens, preventieadviseur bij Genzyme, vertelden vanuit de praktijk hoe ze werknemers stimuleren om meer te bewegen.

“Het was heel interessant om met mensen uit het bedrijfsleven te praten en te ontmoeten”, vertelt studente Tessa Leeten na afloop. “We hoorden de nieuwste trends op de bedrijfsvloer op het vlak van mensen laten bewegen. Recente studies hebben aangetoond dat wie meer beweegt, ook meer gemotiveerd is en beter presteert.” Vooral het verhaal van de KRC Genk-manager is haar bijgebleven. “In een plaatselijk ziekenhuis hebben ze een KRC Genk-hoekje ingericht, waar de patiënten naar de wedstrijden van Genk op tv kunnen kijken. Op die manier geeft de voetbalclub wat terug aan de maatschappij.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer