Zaakvoerder Joyce Mariën in het nieuwe filiaal in Meerhout. Foto: AF

Mariën Meesterbakkers opent haar achtste filiaal in de Kempen

MEERHOUT - Een kleine maand na de sluiting van bakkerij Hoefnagels in Meerhout opende Mariën Meesterbakkers in hetzelfde pand in de Processiestraat haar vijftiende winkel, het achtste filiaal in de Kempen.

Door de sluiting van bakker Hoefnagels konden de Meerhoutenaren de voorbije maand nog slechts bij één bakker in het centrum terecht voor vers brood of gebak. Lang hebben ze niet moeten wachten, want amper drie weken later opende de Balense bakkerijketen Mariën Meesterbakkers een filiaal in het pand in de Processiestraat. “Bakker Hoefnagels heeft ons gecontacteerd om gesprekken aan te knopen over een overname”, vertelt zaakvoerder Joyce Mariën. “We zaten enkele keren rond de tafel tot de overname een feit was. Voor ons was dit natuurlijk een uitgelezen kans. De bakkerij was gekend in het dorp en had met de ligging en de ruime parking nog sterke troeven in handen. Meteen een doorstart maken, was niet mogelijk. We wilden eerst de zaak naar onze eigen hand zetten.”

Concept klopt

“Grote veranderingen hebben we niet doorgevoerd, enkel een herindeling van de winkel”, aldus nog Joyce Mariën. “We wilden zorgen voor meer beleving, onder meer met de plaatsing van een middeneiland. In onze andere vestigingen werken we met self-service, maar dat was hier niet mogelijk. Daar leende het pand zich niet voor. Toch krijgen de Meerhoutenaren dezelfde service en kwaliteit. Onze sector staat onder zware druk, bijvoorbeeld door de concurrentie van grootwarenhuizen en daarom moet het concept kloppen. Die sluiting van drie weken was dus nodig om de zaak eigen te maken aan Mariën Meesterbakkers, maar de Meerhoutenaren zaten duidelijk te wachten op de heropening. Van bij de start was het meteen een stormloop. Voor ons was dat uiteraard fijn en we kunnen dus spreken van een goede doorstart.”

Vertrouwd gezicht

Het Meerhoutse filiaal van Mariën Meesterbakkers is nieuw, maar de klanten krijgen wel een vertrouwd gezicht te zien achter de toonbank. “Ik werkte vroeger inderdaad zeven jaar voor Hoefnagels”, bekent Annemie Schoemans. “Ik ben blij terug in mijn eigen dorp te werken en de reacties van de klanten zijn allemaal heel positief. Iedereen is verheugd dat er weer een tweede bakker is in het centrum. Zelf zal ik ofwel in de voor- ofwel in de namiddag in de zaak aanwezig zijn. Op andere momenten komen collega’s uit de andere filialen helpen. We zijn daarom dringend op zoek naar versterking voor het team.”

Info: http://marienmeesterbakkers.com