Nieuws Kempen McCain koopt Molse Mora-snacks

McCain koopt Molse Mora-snacks

McCain koopt Molse Mora-snacks

moraDe Canadese producent van diepvries aardappelproducten McCain Foods neemt een meerderheidsparticipatie in de Nederlandse producent van diepvriessnacks Van Geloven. Dat hebben beide partijen vandaag bekendgemaakt. Van Geloven brengt de snacks van Mora op de markt en heeft een belangrijke productievestiging in Mol, waar zo’n 200 mensen werken.

McCain neemt een belangrijk aandelenpakket over van de Brits-Amerikaanse investeringsmaatschappij TowerBrook Capital Partners, dat een minderheidsaandeelhouder blijft. Hoeveel McCain betaalt, wordt niet bekendgemaakt. McCain kondigde vorig jaar de sluiting aan van een vestiging in Grobbendonk en verhuisde de productie naar Henegouwen.

Van Geloven boekte afgelopen jaar een omzet van 197 miljoen euro. Naast Mora brengt het nog een reeks andere merken op de markt en heeft het private labelcontracten met belangrijke klanten in de retail en foodservice.

Aanvulling op strategie
Dirk van de Put, de Belgische CEO van McCain Foods: “Hoewel Van Geloven als een zelfstandig bedrijf zal functioneren binnen de McCain Group, vormt deze acquisitie echt een aanvulling op onze strategie voor groei binnen onze Europese markten. De toonaangevende merken en producten van Van Geloven bieden ons een fantastische kans onze overall marktpositie in de ‘appetizer’ en snackmarkt in Europa te versterken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer