Nieuws Kempen MCS twee keer onder water in drie dagen tijd

MCS twee keer onder water in drie dagen tijd

MCS twee keer onder water in drie dagen tijd

metal coating systemsMCS, dat sinds 1997 gevestigd is aan de Bremheidelaan in Turnhout, is afgelopen weekend opnieuw onder water gelopen. Dat was al de tweede keer in een paar dagen tijd. Boosdoener is de vlakbij gelegen Aa, die bij veel regenval overstroomt. Zaakvoerder Ludo Appels is het grondig beu en eist dringend maatregelen van de overheid.

“Bij zware regenval treedt de Aa hier telkens buiten haar oevers”, legt Ludo Appels uit. “Sinds het ontstaan is er daardoor al tien keer een overstroming geweest in onze bedrijfsgebouwen, met alle gevolgen van dien: productiestilstanden, waterschade en alle bijkomende ellende voor het personeel en management.” Zijn KMO Metal Coating Systems is actief in de oppervlaktebehandeling van aluminium.

Geëvacueerd
Na de overvloedige regen van zaterdag moesten maandagmorgen de dweilen en aftrekkers opnieuw worden bovengehaald om het water uit de ateliers en bureaus te verwijderen en alles weer schoon te maken vooraleer de productie kon starten. Hetzelfde probleem had zich vorige donderdag ook al eens voorgedaan. Toen werd het bedrijf omstreeks 15 uur geëvacueerd nadat het water tot aan de enkels van de werknemers stond.

“Naast het tijd- en productieverlies beginnen onze klanten steeds minder begrip te tonen voor de herhaaldelijke overschrijdingen van hun levertermijnen door deze productiestilstanden”, aldus Ludo Appels. “Deze situatie is al een 15-tal jaar bekend bij de gemeentelijke en provinciale overheden. De voorbij jaren kregen we steeds te horen ‘dat men er mee bezig is.” Nochtans is de oplossing volgens Appels vrij eenvoudig: een dijk van ongeveer 50 cm over lengte van ongeveer 700m.

De bedrijfsleiding van MCS is de wanhoop nabij en vraagt zich af hoelang ze deze situatie nog kunnen volhouden. “Het wordt ofwel de situatie oplossen, ofwel op termijn de zaak sluiten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer