Nieuws Kempen Medimundi produceert met succes FFP2-maskers

Medimundi produceert met succes FFP2-maskers

David Germis van Medimundi

Medimundi produceert met succes FFP2-maskers

Medimundi in Turnhout opent in februari een webshop voor hun hoogwaardige FFP2-ademhalingsbeschermingsmaskers. De gloednieuwe machines produceren sinds eind vorig jaar de maskers , die een buitengewoon hoge beschermingsgraad en draagcomfort combineren. Het Belgische bedrijf kan met deze nieuwe maskers een belangrijk deel van de Belgische behoefte dekken met een ‘100% Made in Belgium’- oplossing.

De geproduceerde mondmaskers zijn in de eerste plaats bedoeld voor zorgpersoneel. Universiteit Antwerpen zorgde voor een geschikt ontwerp. De machines produceren al een tijdje maskers voor de zorgsector, en sinds november worden de FFP2-maskers verkocht aan zorginstellingen. Eind december kreeg Medimundi ook een CE-certificaat, waardoor de mondmaskers ook aan particulieren mogen verkocht worden.

Belgische makelij

Medimundi is het resultaat van een sterk staaltje Belgisch ondernemerschap. Toen er grote schaarste was aan veilige mondmaskers, sloeg Cartamundi de handen in elkaar met Universiteit Antwerpen, met de West-Vlaamse machinebouwer Cloostermans en met een privé-investeerder.  Ze brachten al 3,5 miljoen euro samen voor een Belgisch antwoord op de vraag naar hoogwaardige ademhalingsbeschermingsmaskers. Daarbovenop werd er eind vorig jaar een subsidie toegekend van 800.000 EUR door de Vlaamse overheid.

De machines staan in de fabriek van Cartamundi, en zal op kruissnelheid in een 30-tal werkplekken kunnen voorzien.  Op termijn wil Medimundi zelfs internationaal uitbreiden. Het netwerk van Cartamundi-vestigingen over de hele wereld vormt daarbij een ideale springplank.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.