Nieuws Kempen Medtech bedrijf Ergotrics haalt in nieuwe financieringsronde 1 miljoen euro op

Medtech bedrijf Ergotrics haalt in nieuwe financieringsronde 1 miljoen euro op

Medtech bedrijf Ergotrics haalt in nieuwe financieringsronde 1 miljoen euro op

TURNHOUT/ANTWERPEN – Ergotrics, het Medtech bedrijf gespecialiseerd in het positioneren en verplaatsen van patiënten met perslucht, heeft succesvol een nieuwe financieringsronde afgesloten van 1 miljoen €. Daarmee wil het bedrijf de expansie in Europa, de ontwikkeling van nieuwe innovaties en de automatisering van de productie realiseren.

Ergotrics, opgericht door de neurochirurg Dr. Paul Depauw en geleid door ex-Philips topvrouw Inge Bruynooghe, is actief in operatiekamers in binnen-en buitenland met een innovatieve manier om patiënten voor een rugoperatie te draaien en positioneren.

Neurochirurg uitvinder Paul Depauw en CEO Inge Bruynooghe

“Nu het bedrijf internationaal doorbreekt met een groter productportfolio en ook unieke oplossingen voor patiënten boven 120kg, was er nood aan nieuw kapitaal,” legt CEO Inge Bruynooghe uit. “Ondanks het post-corona klimaat kwamen we snel tot een overeenkomst met investeerders die in het verleden als interesse toonden in ons dossier. De recente erkenning van Europa met het Seal of Excellence opende ook de deur voor bijkomende financiering bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen.”

Oplossing voor beademing in buikligging

De coronacrisis gaf een boost aan de start-up. Gebaseerd op de know-how van ergonomie en hygiëne in combinatie met perslucht als krachtbron, lanceerde Ergotrics een oplossing voor COVID-19 patiënten. De Ergotrics kussens heffen de patiënten in een optimale positie voor de beademing, waarbij de buik vrij kan hangen en andere delen van de longen gebruikt kunnen worden voor het ademen. Dat zorgt voor een verbetering van de zuurstofopname in het bloed van de patiënt. Recent werd het bedrijf daarvoor geroemd in het VN rapport over succesvolle innovatie in de corona crisis. “Door de internationale aandacht voor buikligging en de ergonomische uitdagingen voor verpleegkundigen, sprong de verkoop de hoogte in en kregen we ook vragen uit landen waar we nog niet actief waren.” verklaart Philip De Visscher, sales & export manager.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer