Nieuws Kempen Meer dan 900 zonnepanelen op Campus Turnhout

Meer dan 900 zonnepanelen op Campus Turnhout

Meer dan 900 zonnepanelen op Campus Turnhout

Op de campus in Turnhout van Thomas More is gestart met de werken aan een nieuwe zonnepaneelinstallatie. Op de daken van de gebouwen komen maar liefst 910 grote zonnepanelen, goed voor een oppervlakte van 2.500 m². “Het is een van de eerste realisaties in ons masterplan”, zegt diensthoofd Infrastructuur Christoffel Cavents. “Daarin besteden we veel aandacht aan energiezuinige oplossingen.”

 

De panelen zullen zo’n 355.330 kWh opwekken, het gemiddelde verbruik van ruim 100 gezinnen. De campus in Turnhout, waar in normale tijden ongeveer 1.500 studenten les volgen, gebruikt hiervan 225.000 kWh. De overige 130.000 kWh gaat virtueel,  via een daarvoor speciaal opgezette overeenkomst, naar de gebouwen van Campus Geel. Met dit ‘zonnedelen’, zoals zo’n constructie ook genoemd wordt, is Thomas More een van de eerste ‘zonnedelers’ in de Kempen.

“De installatie van de zonnepanelen in Turnhout is de start van een verduurzamingstraject op alle campussen in de Kempen”, zegt Cavents. “Daarbij denken we niet alleen aan zonne-energie maar ook aan kleinschalige geothermie, regenwaterrecuperatie, enzovoort.”

Burgercoöperatie

Het project loopt in samenwerking met de Kempense burgercoöperatie Campina Energie. Met haar ruim 1.100 vennoten wil Campina Energie actief meewerken aan de noodzakelijke energietransitie en de reductie van 55% CO2 die onze Vlaamse regering en de EU tegen 2030 wil realiseren. Voor de coöperatie is deze samenwerking met Thomas More meteen het grootste zonne-energieproject tot dusver.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Kempen

Energie+ groeit uit zijn dak

Energie+ uit Gierle kijkt ambitieus vooruit, en breidt zijn kantoren uit. Het bedrijf is gespecialiseerd in de plaatsing van sanitair,… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Kempen
Kempen

Wie koopt de Reflex of de Cobra?

Er komt een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Discotheken. Op het bord is er plaats voor 22 legendarische discotheken uit het… Lees meer

Geel, Lille
Geel

4 faillissementen in de Kempen

De Rechtbank van Koophandel in Turnhout heeft deze week 4 faillisementen uitgesproken. Schuldeisers kunnen binnen de termijn van 30 dagen… Lees meer