Nieuws Kempen Meer vrouwen in de bouw maar het kan veel beter

Meer vrouwen in de bouw maar het kan veel beter

Meer vrouwen in de bouw maar het kan veel beter

Het aantal vrouwen in de bouwsector, een belangrijke nijverheid in de Kempen, is de jongste jaren aanzienlijk gestegen. Maar het kan beter en daarom roept de Confedertatie Bouw op tot meer vrouwelijk ondernemerschap en meer vrouwelijke werknemers.

Tussen 2012 en 2017 nam het aantal vrouwelijke ondernemers in de bouw met 8,6% toe. Het aantal vrouwelijke werknemers steeg met 6%.

Op te merken valt nog dat van de 16.808 vrouwelijke werknemers in de bouw in 2017 er 1.561 als arbeider aan de slag waren en 15.247 als bediende. 1% van alle arbeiders in de bouw is een vrouw, 35,6% van alle bedienden in de sector is dat eveneens. Dat kan beter, zo meent de Confederatie Bouw. Er staan momenteel zo’n 15.000 vacatures open in de sector, aanbiedingen genoeg met andere woorden. “Alleen moeten vrouwen de stap naar de bouw durven te zetten.”

Niet meer te vergelijken
Volgens Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, wordt de bouw sowieso stelselmatig vrouwvriendelijker. “Je kan de bouwsector anno 2019 niet meer vergelijken met de bouw van een decennium of twee geleden. Onze sector is intussen veel meer technologiegericht geworden en dat digitaliseringsproces zal zich de komende jaren razendsnel verder zetten. Dat heeft verschillende gevolgen. Zo zal de bouwsector veel meer nood hebben aan technische profielen, maar zal een deel van het werk ook minder zwaar worden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio