Nieuws Kempen Meerhout start denktank lokale economie

Meerhout start denktank lokale economie

Meerhout start denktank lokale economie

lokale economie meerhoutOp initiatief van de schepen van Lokale Economie Nele Geudens start in de gemeente Meerhout een denktank die de verzuchtingen van de lokale ondernemers in beeld moet brengen met de bedoeling om oplossingen aan te reiken. Een 15-tal ondernemers heeft zich al aangemeld.

Op 30 oktober jl. organiseerde de gemeente Meerhout voor het tweede jaar op rij een ontbijtsessie voor de plaatselijke ondernemers. Gastspreker was Lieven Van de Velde, die al 15 jaar internet en e-marketing gerelateerde trainingen geeft. Hij vertelde de ondernemers hoe bedrijven meer rendement uit hun website kunnen halen. Ellen Leys, stafmedewerkster duurzaamheidsteam IOK, gaf een toelichting over Kempen2020 en over hoe de gemeente samen met IOK bedrijven ondersteunt om energie te besparen. Zo’n 45 ondernemers gingen in op de uitnodiging van de gemeente. “Met dat aantal ben ik heel tevreden. Bij de eerste keer een jaar geleden waren het er een 30-tal”, aldus Nele Geudens. “Mensen zijn ook nog wat blijven hangen om met mekaar kennis te maken.”

Nieuw initiatief
Het gemeentebestuur neemt zich voor om ook de komende jaren de ontbijtsessies te blijven organiseren. Maar als het aan de schepen ligt, blijft het daar niet bij. “We hebben in de gemeente de ondernemersorganisatie Middenstand Meerhout, maar die werking dooft uit en dus verlies ik een aanspreekpunt. Vanuit een nieuwe denktank wil ik horen waar ondernemers nood aan hebben en zo wil ik een bloeiender Meerhout maken. Op mijn oproep heeft al een 15-tal ondernemers positief gereageerd. De bedoeling is om nog dit jaar van start te gaan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer