Nieuws Kempen Meerhoutenaar neemt Eddy Merckx over

Meerhoutenaar neemt Eddy Merckx over

Meerhoutenaar neemt Eddy Merckx over

Race Productions, het bedrijf achter Ridley Bikes van Meerhoutenaar Jochim Aerts, heeft sectorgenoot Eddy Merckx Cycles overgenomen. De Kempense CEO garandeert de verderzetting van het legendarische maar verlieslatende sportfietsenmerk.

“De synergie tussen de 2 Belgische merken moet de Belgische fietsindustrie tot nieuwe hoogtes brengen”, aldus Jochim Aerts. “Dit merk heeft zoveel geschiedenis, was vaak een voorloper onder de fietsmerken en betekent zoveel voor de Belgische fietsindustrie. Eddy Merckx en Ridley zijn de bekendste Belgische fietsmerken en zij kunnen elkaar nu versterken. Wij garanderen het overleven en de verdere ontwikkeling van dit merk. Deze overname creëert een soort kruisbestuiving van de 2 Belgische merken binnen ons bedrijf. België staat bekend om zijn unieke fietscultuur, onder meer dankzij renners als Eddy Merckx, en door dit samengaan is België meer dan ooit het centrum van de wereld als het gaat om fietsen.”

Belgisch patrimonium
Eddy Merckx Cycles veranderde de jongste jaren enkele keren van eigenaar, maar niemand slaagde erin om het bedrijf winstgevend te maken. “We zijn enorm blij dat Ridley onze visie voor de toekomst van het merk Merckx deelt”, aldus Bart Van Muylder, CEO van Diepensteyn NV en eigenaar van Eddy Merckx Cycles. “De beperkte schaal heeft onze koop- en verkoopprijzen negatief beïnvloed, waardoor de vaste structurele kosten de resultaten blijven drukken. Als een kleine speler in de fietsindustrie hebben we internationaal niet genoeg gewicht om de sterkste partners aan te trekken. Als het merk Merckx wereldwijd echt wil doorbreken, moest het zich bij een grote speler aansluiten. Wij vonden het onze verantwoordelijkheid om dit Belgische patrimonium in Belgische handen te houden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.