Nieuws Kempen Meeste Kempense oorsprongscertificaten voor Emiraten

Meeste Kempense oorsprongscertificaten voor Emiraten

Meeste Kempense oorsprongscertificaten voor Emiraten

emiratenDe FOD Economie heeft de Kamers van Koophandel gemandateerd om certificaten van oorsprong af te leveren. In 2014 reikte Voka-KvK Kempen bijna 18.000 oorsprongscertificaten uit, tegenover 17.500 het jaar voordien. Dat staat te lezen in het nieuwe jaarverslag 2014 van de Kempense Kamer.

De meeste certificaten in de Kempen werden in 2014 uitgereikt voor de uitvoer naar de Verenigde Arabische Emiraten (1.627). Daarna volgden Oekraïne (1.623) en Rusland (1.305). Op het vlak van de waarde van de geëxporteerde goederen staat China bovenaan de lijst, gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten en Rusland.

De top-3 van bestemmingslanden voor heel België zijn Rusland, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië.

De oorsprongscertificaten gelden als de identiteitskaart van de goederen. Ze geven aan waar het goed vervaardigd werd of waar de laatste substantiële verandering werd uitgevoerd.

Via www.digichambers.be kunnen de certificaten elektronisch worden aangevraagd en na goedkeuring afgedrukt. 85% van alle oorsprongscertificaten in de Kempen werden in 2014 aangevraagd via de DigiChambers-website.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer