Nieuws Kempen Merlet gaat mondmaskers maken

Merlet gaat mondmaskers maken

Merlet (archief)

Merlet gaat mondmaskers maken

OUD-TURNHOUT – Merlet, in niet-coronatijden producent en verdeler van maatkleding en beroepskleding, heeft besloten om mondmaskers te gaan maken en zo de tekorten enigszins te minderen. Ook gaat het bedrijf ontsmettende gels verdelen.

“Op vraag van onze maatkledingklanten hebben we besloten om ons naaiatelier van maathemden tijdelijk om te bouwen tot een atelier voor herbruikbare burger-mondmaskers”, vertelt Pascale Delaplace van Merlet. “We hopen er zo voor te zorgen dat er geen te grote tekorten zijn, zeker wanneer de veiligheidsmaatregelen wat versoepelen. Onze maskers voldoen niet aan de strenge FFP2-norm, maar ze worden wel gemaakt volgens de richtlijnen van de FOD Volksgezondheid. Dat wil zeggen dat ze wel helpen om de overdracht van het virus te verhinderen.”

Merlet heeft er voor gekozen om herbruikbare maskers te gaan maken. “Omdat de maskers veel hergebruikt kunnen worden, is de prijs uiteindelijk per gebruik lager dan bij wegwerpmaskers die elke 8 uur moeten worden weggedaan. Vanaf 10 stuks kosten onze maskers 6 euro per stuk. Herbruikbare maskers helpen ook bij het verkleinen van de afvalberg. En er is nog een leuk aspect. Ze zijn verkrijgbaar in wit, geel, roze, lichtblauw, donkerblauw en zwart.”

Daarnaast is Merlet een samenwerking aangegaan met Jodima, een fabrikant uit Kampenhout van onder meer desinfecterende handgel en gel voor oppervlakten. Merlet zal deze ook gaan verdelen.

Voor beide producten zijn afhaalpunten voorzien in de vestigingen van Merlet in Oud-Turnhout en Kasterlee. Grote bestellingen worden aan huis geleverd. De kledingproducent verwacht vanaf 27 april te kunnen starten met leveren.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.