Nieuws Kempen Merx Kaas en Royal Belgian Caviar maken smaakbommetje

Merx Kaas en Royal Belgian Caviar maken smaakbommetje

Merx Kaas en Royal Belgian Caviar maken smaakbommetje

Royal Belgian Caviar is duurzame kaviaar uit onze contreien die tot de wereldtop behoort. Een uniek kweekproces, steurvoeding uit eigen huis en een uitstekende waterkwaliteit vormen de basis van ‘het zwarte goud’. Royal Belgian Caviar groeide intussen uit tot de lieveling van verscheidene topchefs. Het merk komt met een nieuw product, dat voor liefhebbers als muziek in de oren zal klinken: Caviar Truffel. Hiervoor sloeg het de handen in elkaar met kaasmakerij Merx uit Merksplas.

 

Na de recente lancering van de Fleur de Caviar (een kruidenmolentje met gedroogde kaviaar), sluit het bedrijf het jaar mooi af met een exclusieve samenwerking met Merx Kaas. Deze lokale kaasproducent uit Merksplas maakt rauwmelkse kazen van Jersey koemelk. Samen namen beide Kempische bedrijven de handschoen op om een kaas te ontwikkelen met Royal Belgian Caviar.

“Na een hele reeks testen geloven we dat we een erg mooi resultaat hebben bereikt”, vertelt Cédric Paquet, commercial manager bij Joosen-Luyckx Aqua Bio, het bedrijf achter Royal Belgian Caviar. “De basisingrediënten zijn onze gedroogde kaviaar en koemelkkaas die samen tot een bolletje gerold worden en die we vervolgens gedurende 8 weken laten rijpen en drogen. Het resultaat is een harde kaas, ter grootte van een golfballetje, die qua structuur vergelijkbaar is met parmezaan. In de kaas herken je meteen de bolletjes kaviaar en doordat we de kaas laten rollen in gedroogde, gemalen kaviaar krijgt het geheel een smaakvol ‘kaviaarjasje’. Visueel doet het je denken aan een truffel. Ook de handeling van de Caviar Truffel (het raspen) is vergelijkbaar met echte truffel. Omdat zuivel erg gemakkelijk smaken opneemt, triomfeert de kaviaar.”

In 2002 produceerde het Turnhoutse Royal Belgian Caviar de eerste potjes gevuld met het zwarte goud: niet-bevruchte, gezouten steureitjes. Daarvoor sleutelden ze eerst tien jaar aan het productieproces.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.