Nieuws Kempen Met de heftruck op stage

Met de heftruck op stage

Met de heftruck op stage

heftruckDe goede samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs is iets wat alle lof verdient. Een mooi voorbeeld hiervan is het recent opgestarte partnership tussen de Stedelijke Handelsschool Turnhout en de bedrijven Van Rooijen Logistiek en Soudal in Turnhout. Laatstejaars van de opleiding logistiek kunnen in de ondernemingen hun vaardigheden in het besturen van de heftruck en reachtruck aanscherpen en op die manier hun attest behalen.

“In het verleden gebeurde die opleiding door een instructeur van de VDAB op de site van de VDAB in Herentals binnen de zogenaamde 72 urenregeling”, vertelt Katrien Vangeel, lerares informatica en logistiek aan de Handelsschool. “Door een heroriëntatie viel dat weg, waardoor we ofwel zelf die opleiding moesten geven, ofwel stageplaatsen in bedrijven moesten zoeken. We zijn heel blij dat we daarvoor terecht konden bij Soudal en Van Rooijen Logistiek. Ze stellen een interne opleider ter beschikking en de attestering gebeurt door een derde partner, NOA-trainings uit Turnhout.”

Veel kans op een job
Dit jaar gaat het om slechts vier leerlingen. “Dat heeft deels te maken met het feit dat de richting vrij onbekend is”, gaat Vangeel verder. “Hoewel er veel potentieel is naar een latere tewerkstelling. De stage staat trouwens in functie van een tewerkstelling. Heel wat van onze mensen zijn op die manier al aan een job geraakt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer