Nieuws Kempen Met ‘Spider hand built Wheels’ naar Spelen in Tokio

Met ‘Spider hand built Wheels’ naar Spelen in Tokio

Met ‘Spider hand built Wheels’ naar Spelen in Tokio

Elfvoudig Belgisch kampioene mountainbike Githa Michiels uit Geel zal met de handgespaakte wielen van Dieter Geuens naar de Olympische Spelen in Tokio trekken. Spider Wheels, het bedrijfje van Geuens in Retie, specialiseert zich in op maat gemaakte wielen voor sportfietsen.

“Heel leuk nieuws”, zegt Dieter Geunens van Spider Wheels, “het is dan ook geen patattencross, die Olympische Spelen in Tokio.” Met de fietswielen kiest de Geelse Githa Michiels voor maat- en handwerk, helemaal ‘Made in Kempen’.

Lichtgewicht

“Handgespaakte wielen hebben enkele voordelen. Bij een fabriekswiel beslist een machine waar de spaken komen te staan. In mijn atelier kan ik dit handmatig bepalen, én kies ik ook per spaak de precieze spanning die het meekrijgt. Hierdoor stuurt je fiets accurater, en dat is goed voor de prestaties. ” Het ideale wiel is voor iedereen anders, en is afhankelijk van lichaamsgewicht en de doelstelling van de fietser. “Voor Githa was het belangrijk om goed en licht materiaal te gebruiken. Bij topsporters is de laterale stijfheid en het gewicht van het wiel belangrijk.” Een leuke bijkomstigheid is dat je het wiel ook met leuke kleuren kan personaliseren.

Fietsen naar Iran

Maar evengoed maakte Geuens al wielen voor iemand die met de fiets naar Iran trekt. “Voor zo’n tocht heb je andere wielen nodig dan voor een internationale wedstrijd mountainbike. Deze klant krijgt een stevige velg mee die meer weegt, en sterke spaken die het niet begeven bij een putje in de weg.” Dieter vergelijkt zijn op maat gemaakte wielen met een maatpak: dit is op het lijf van de fietser gemaakt, en sluit perfect aan bij de noden.

De handgespaakte wielen van Spider Wheels vallen niet alleen in de smaak bij topsporters. “De meeste van mijn klanten zijn mountainbikers en wielertoeristen die meer willen dan een standaard wiel. Je voelt echt het verschil tijdens het fietsen. Een slap wiel volgt een andere lijn dan de fietser zelf.”

Githa Michiels pakte al brons op het EK van Glasgow, en heeft de ambitie om in de top 8 te eindigen in Tokio.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Turnhout
Turnhout

Rose Bike kiest voor Kempische technologie

Powershift-technologie overtuigt Duitse fietsenfabrikant De Turnhoutse Classified heeft een samenwerking beet met de Duitse fietsenfabrikant Rose Bike. Vorig jaar lanceerde de… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Kempen
Kempen

Wie koopt de Reflex of de Cobra?

Er komt een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Discotheken. Op het bord is er plaats voor 22 legendarische discotheken uit het… Lees meer