Nieuws Kempen Meta koopt Kempense 3D-printbedrijf Luxexcel

Meta koopt Kempense 3D-printbedrijf Luxexcel

Hans Streng van Luxexcel. Hans Streng van Luxexcel. Foto's: Wim Kempenaers

Meta koopt Kempense 3D-printbedrijf Luxexcel

TURNHOUT – Het Amerikaanse bedrijf achter Facebook, WhatsApp en Instagram – Meta – heeft het Kempens bedrijf Luxexcel overgenomen. Dat meldde De Tijd vorige week en werd bevestigd door Meta.

Luxexcel is een Belgisch-Nederlands bedrijf uit Turnhout dat zich specialiseert in 3D-printtechnologie voor complexe brilglazen op voorschrift. “We zijn verheugd dat het team van Luxexcel zich bij Meta heeft aangesloten”, laat de Amerikaanse techreus weten.

“Het bestaande partnerschap tussen de twee bedrijven wordt zo verdergezet.” Volgens De Tijd betaalde Meta een stevige prijs voor het Kempense bedrijf. Dat zou meteen goed nieuws zijn voor de Vlaamse belastingbetaler, die via PMV (Participatiemaatschappij Vlaanderen) investeerde in Luxexcel. PMV geeft voorlopig geen commentaar.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.