Nieuws Kempen Metallo behoort vanaf nu tot Aurubis Groep

Metallo behoort vanaf nu tot Aurubis Groep

Metallo_Beerse_Werk_BE.jpg Der Hauptsitz von Metallo liegt im belgischen Beerse METALLO - The Furnace of innovation Aurubis erwirbt belgisch-spanischen Recyclingspezialisten Metallo Am 22. Mai 2019 hat Aurubis den Erwerb der Metallo-Gruppe für einen Kaufpreis von 380 Mio Euro bekannt gegeben

Metallo behoort vanaf nu tot Aurubis Groep

BEERSE/HAMBURG – Het was al een jaar geleden aangekondigd en is nu definitief een feit: Aurubis AG heeft recyclingbedrijf Metallo overgenomen. De transactie is formeel afgesloten met ingang van 29 mei 2020.  Vanaf 1 juni wordt Metallo volledig geconsolideerd in de Aurubis Groep. Metallo Group Holding was eerder voor het grootste deel in handen van de investeringsmaatschappij TowerBrook Capital Partners.

Metallo, dat metalen recycleert, stelt in Beerse zo’n 450 mensen tewerk. Daarnaast heeft het bedrijf nog een vestiging in Spanje met een 90-tal werknemers. Beide vestigingen gaan nu over naar de Aurubis Groep, die zelf ook al een vestiging had in Olen. Aurubis Groep is een wereldwijde leverancier van koper en non-ferrometalen en recycleert die grondstoffen ook.

De mededingingscommissie van de EU keurde, na een grondig onderzoek, op 4 mei 2020 de overname goed. Nu is ze dus volledig afgerond. Aurubis zal de naam ‘Metallo’ behouden, want die is goed bekend in de recyclingmarkt.

Capaciteit vergroten

“Iets meer dan een jaar na de aankondiging van de overname kunnen we nu alle collega’s van Metallo verwelkomen in de wereldwijde Aurubis-familie”, zegt Roland Harings, voorzitter van de Raad van Bestuur van Aurubis AG. “We zullen de productiesites van Metallo de komende maanden zodanig integreren dat er een geoptimaliseerd productienetwerk ontstaat tussen onze fabrieken in Hamburg, Pirdop, Lünen, Olen en nu ook Beerse en Berango. Op die manier ontstaat een recyclingcapaciteit van meer dan 1 miljoen ton voor secundaire materialen. Het is ons doel om één van de meest efficiënte en duurzame smelternetwerken ter wereld te worden.”

Dirk Vandenberghe, CEO en zaakvoerder van Metallo reageert op de overname: “Ik geloof dat ik namens alle medewerkers van Metallo spreek als ik zeg dat we er erg naar uitkijken om deel te worden van Aurubis en om onze gecombineerde ervaring van meer dan 250 jaar te bundelen. Metallo is gespecialiseerd in de verwerking van recycling materialen met een laag metaalgehalte, waarbij de focus ligt op tin, lood, nikkel, zink en koper. Onze aanpak is er een van ‘Zero Waste’, dus geen afval, en dat met steeds complexere grondstoffen uit de recyclageketen. Als onderdeel van Aurubis willen we  al deze materialen blijven verwerken tot waardevolle producten en zo als een gemeenschappelijke onderneming een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzaamheid.”

Patrick Verschelde, voorzitter van de Raad van Bestuur van Metallo Group vult nog aan: “De expertise en de technologieën van Metallo zullen de nu uitgebreide Aurubis Groep in staat stellen om nog complexere materialen te verwerken om basismetalen, waar in Europa veel vraag naar is, terug te brengen in de waardeketen.”

De koopprijs van de transactie bedraagt 380 miljoen euro en wordt gefinancierd door vreemd vermogen. Gezien de stabiele schuld- en liquiditeitssituatie van Aurubis is een kapitaalverhoging niet nodig.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer