Nieuws Kempen Milieuraad van Beerse beloont duurzame bedrijven met label

Milieuraad van Beerse beloont duurzame bedrijven met label

Milieuraad van Beerse beloont duurzame bedrijven met label

milieuraad beerseDe milieuraad van Beerse heeft een logo voorgesteld waarmee het bedrijven wil belonen die initiatieven ontplooien naar duurzaam ondernemen. Het zal jaarlijks worden uitgereikt aan ondernemingen die dat jaar een duurzame investering hebben gedaan. 1.455 ondernemers in de gemeente zijn aangeschreven met het verzoek om deel te nemen.

De investeringen kunnen uiteenlopend zijn. Het gaat bijvoorbeeld om het vervangen van bestaande verlichting in ledverlichting, het vervangen van een warmteketel door een energiezuinig exemplaar, acties rond duurzaam woon-werkverkeer enz.

De actie loopt in samenwerking met het gemeentebestuur en Eandis. Eandis is betrokken in de ondersteuning van de Kempense gemeenten binnen het Burgemeestersconvenant. Ook de ondernemingen kunnen rekenen op ondersteuning van Eandis onder meer in de vorm van advies rond rationeel energiegebruik en het toekennen van de reguliere premies voor energiebesparende maatregelen.

Zichtbaar maken
De milieuraad neemt de ingediende projecten onder de loep en tracht zoveel mogelijk in samenspraak met het bedrijf het label ter plaatse te overhandigen. Het bedrijf wordt ook met de vermelding van het gerealiseerde project op www.beerse.be/duurzaamondernemen geplaatst. Zo blijven inwoners en andere bedrijven op de hoogte van de acties die al zijn ondernomen. Bovendien kunnen bedrijven zich laten inspireren door acties van anderen.

Het label wordt in de vorm van een sticker zichtbaar opgehangen bij de ondernemer die het label heeft ontvangen. Het label kan door de ondernemer ook worden gebruikt op drukwerk en website. Zo kan de ondernemer kenbaar maken dat hij aandacht schenkt aan het milieu.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer