Nieuws Kempen Minister Annelies Verlinden bezoekt GR Technics: “Alles in eigen huis om veiligheid te garanderen”

Minister Annelies Verlinden bezoekt GR Technics: “Alles in eigen huis om veiligheid te garanderen”

Foto: Unizo

Minister Annelies Verlinden bezoekt GR Technics: “Alles in eigen huis om veiligheid te garanderen”

BEERSE – GR Technics, het bedrijf in mobiele camera- en lichtmasten en energiesystemen in de Beemdenstaat in Beerse, kreeg minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) over de vloer. “Het is een geruststelling dat we zelf alles in huis hebben om de veiligheid te garanderen”, zei de minister bij haar werkbezoek.

Minister Annelies Verlinden zou normaal gezien in november vorig jaar op de Dag van de Ondernemer van Unizo naar GR Technics in Beerse komen, maar moest toen de afspraak uitstellen. Vrijdagavond maakte de minister alsnog kennis met het reilen en zeilen van GR Technics van zaakvoerder Gunter Roefs.

“Wij bouwen sinds 2005 mobiele verlichtings- en cameramasten voor het verlichten en beveiligen van bouwwerven, maar ook voor de camerabewaking op festivals of het openbaar domein tijdens grootschalige events”, legt Gunter Roefs uit. “Zo kan je onze masten, beter bekend onder de merknaam Stalico, terugvinden op Tomorrowland in Boom, The Tall Ships Races in Antwerpen of op de E3-prijs in Harelbeke.”

Ook buiten de landsgrenzen duiken de masten van GR Technics op, zelfs aan de grens tussen Polen en Oekraïne.

 

“Ook de veiligheidsdiensten, politie en openbare diensten in België, materies die onder de bevoegdheid van de minister vallen, nemen masten van Stalico af”, vertelt Carl Van Dyck, provinciaal directeur van Unizo Antwerpen. “Door de minister een kijkje te laten nemen achter de schermen van GR Technics lieten we haar kennismaken met de ondernemer achter het product en zijn ondernemersverhaal.”

De minister was onder de indruk van de rondleiding bij GR Technics. “Mijn bakermat ligt in Beerse en ik ben altijd onder de indruk wanneer ik zie wat voor knappe bedrijven hier aanwezig zijn”, legde Verlinden uit. “Wij moeten zeker niet onderdoen voor grotere bedrijven in het buitenland. Zeker wanneer we hoe langer hoe meer moeten opletten met online veiligheid en hackings is het een geruststelling te weten dat we zelf alles in huis hebben om de veiligheid te garanderen.”

Op het einde van het bezoek kreeg de minister de eigen gebrouwen gin ‘GRin’ en honing die is geproduceerd in bijenkasten op het terrein, mee naar huis.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.