Nieuws Kempen Ministerie van Unieke Zaken werft kabinetsJef aan

Ministerie van Unieke Zaken werft kabinetsJef aan

Ministerie van Unieke Zaken, foto: Joren De Weerdt

Ministerie van Unieke Zaken werft kabinetsJef aan

HERENTALS/OLEN/TURNHOUT – Het Ministerie van Unieke Zaken, de Herentalse onderneming van Olenaar Cis Bauwelinckx, blijft “tot verbazing van iedereen” goed bezig. Afgelopen maand werd de eenmanszaak een besloten vennootschap met een eerste voltijdse werknemer.

Het Ministerie Van Unieke Zaken voert al sinds 2011 naar eigen zeggen “een vrolijke jihad tegen eenheidsworst en zurigheid”. “We maken ontwerpen voor een vrolijkere wereld”, vat Cis Bauwelinckx het samen. “Wenskaarten en kalenders vind je in het departement Verwensingen, textiel in het departement Krijg de Kleren. De productie doen we zelf in Herentals of zo lokaal mogelijk, ons textiel is fairtrade en organisch. We doen onze goesting en tot verbazing van iedereen werkt dat nog ook.”

Afgelopen maand onderging het Ministerie enkele kleine wijzigingen. “De overstap van eenmanszaak naar een besloten vennootschap kwam er nadat we de belastingen genoeg gesponsord hadden. En we hebben een eerste voltijdse medewerker in dienst, onze kabinetsJef, die vooral mijn rommel mag opruimen.” Nieuwe kracht Jef Vanhove is een Turnhoutenaar en oprichter van Kadosjch, waarmee hij handgemaakte houten hebbedingetjes verkoopt.

De ontwerpen van het Ministerie van Unieke Zaken worden niet alleen online aan de man gebracht. “Met 6 verschillende ondernemers baten we om beurten het Kabinet Unique in het centrum van Antwerpen uit, daar verkopen we elkaars producten. Verder leveren we aan winkels, hebben we een verdeler voor onze wenskaarten in Nederland en zijn we aanwezig op beurzen en evenementen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer