Nieuws Kempen ‘Moe Marie’ als orgelpunt van renovatie

‘Moe Marie’ als orgelpunt van renovatie

De échte Moe Marie

‘Moe Marie’ als orgelpunt van renovatie

De bekende horecafamilie Van Eyck opent op domein De Putten een nieuw concept : familierestaurant ‘Moe Marie’. Die naam verwijst naar de moeder van acht kinderen Van Eyck, die gekend is in Kasterlee voor haar kookkunsten en gastvrijheid. ‘Moe Marie’ vormt ook het voorlopige orgelpunt van een grote make-over van het domein in Kasterlee.

 

“Wij zaten thuis bijna nooit met ons tienen aan tafel”, lacht ondernemer Jan Van Eyck. “We waren altijd met meer. Bij ons kwam altijd extra volk eten. Onaangekondigd meestal. En toch kreeg ons moe altijd genoeg bij elkaar om er iets heel lekker van te maken. Ik denk dat zij een belangrijke rol speelt bij onze liefde voor eten en eten klaarmaken.” Zus Hilde Van Eyck knikt instemmend. Zij zal samen met chef-kok Pascal Kusseneers de zaak die genoemd werd naar haar moeder leiden.

Dat betekent dat ze in Link 21 in Herentals iets minder prominent aanwezig zal zijn. “Wij gaan waken over het concept, dat wil bewijzen dat je geen kaviaar en kreeft moet serveren om een kwaliteitskeuken te hebben. ‘Moe Marie’ zal staan voor een eerlijke, lekkere en toegankelijke keuken voor iedereen. En dat in een ongedwongen sfeer, zoals het bij de echte Moe Marie was. Wij openen het restaurant op vrijdag 13 augustus. Niet toevallig net voor moederdag.”

Kinderen koning

Chef Pascal Kusseneers ziet het meteen zitten. Hij was jarenlang chef-kok in Den Eyck, een andere zaak binnen de groep Van Eyck. “Tijdens de coronaperiode kwam ik tot het inzicht dat ik mijn schouders onder iets anders wou zetten”, vertelt hij. “Dit project is uniek. We willen hier met dit concept veel mensen aan een correcte prijs laten genieten in een zeer kindvriendelijke omgeving. Want op domein De Putten zijn de kinderen koning. Dus biedt ‘Moe Marie’ hen een lekker apart menu, zodat zij ook snel weer kunnen ravotten terwijl (o)ma en (o)pa rustig verder genieten.”

Eco-bewust

De opening van familierestaurant ‘Moe Marie’ vormt het orgelpunt van een grondige vernieuwing van het bekende familiedomein De Putten. Er is fors geïnvesteerd in nieuw speelmateriaal en de herinrichting. “We willen kindvriendelijk blijven, maar met meer oog op de toekomst van die bengels”, stelt Jan Van Eyck. “Zij moeten de klimaatverandering mee aanpakken. Daarom gaan we ons steeds sterker profileren als ecovriendelijk. Met zitbanken, ecologische afsluitingen en speelgoed uit recyclagemateriaal. Zelfs de speelberg zal een knipoog worden naar de afvalberg. Dat volledige veranderingsproces zal nog even duren.”

Meet-en-boerengolf

Domein De Putten en ‘Moe Marie’ mikken in de eerste plaats op gezinnen. Maar daarnaast komen ook veel scholen jaarlijks op schoolreis en lijken bedrijven ook steeds meer de weg te vinden. “Naast de meetings een partijtje boerengolf spelen en genieten van eerlijk eten, dat zie je tegenwoordig vaker terugkomen bij bedrijven”, besluit Jan Van Eyck.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer