Nieuws Kempen Mollenaar bij meest belovende sociale ondernemers van België

Mollenaar bij meest belovende sociale ondernemers van België

Mollenaar bij meest belovende sociale ondernemers van België

Benjamin Eysermans uit Mol, zaakvoerder van Bao Living, is uitgeroepen tot 1 van de 5 meest belovende sociale ondernemers van België. Dat gebeurde tijdens een coaching day van Chivas Venture.

Tijdens die coaching day kregen 5 deelnemers individuele begeleiding van experten in het veld. De finalisten werden geselecteerd in samenspraak met het Skoll Centre for Social Entrepreneurship van Oxford University en gebeurde op basis van de impact van hun project op de sociale problemen van vandaag en het businessmodel op lange termijn.

Bao Living ontwikkelde een Slimme Aanpasbare Module (SAM), een unit waarin alle nutsvoorzieningen zitten gebundeld en die midden in een appartement wordt geplaatst. Hierdoor wordt de kostprijs van de woning met 30% gedrukt. Bij Vanhout.pro in Turnhout installeerden Benjamin Eysermans en zijn compagnon Axel van der Donk een kijklappartement.

1 miljoen dollar
Samen met 4 andere ondernemers zit Eysermans nu in de Belgische finale, die op 20 november in The Egg in Brussel plaatsvindt. De verschillende projecten worden voorgelegd aan een jury van gerenommeerde ondernemers zoals Manu Beers (Tomorrowland) en Kaat Peters (Sociale Innovatiefabriek). De winnaar kan alvast rekenen op € 10.000 en een plaats in de wereldwijde finale in het voorjaar van 2019. De Belgische winnaar wordt aan Oxford University klaargestoomd voor die finale met een prijzenpot van 1 miljoen dollar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.