Nieuws Kempen Mols jeugdhuis houdt een eerste Jobdate

Mols jeugdhuis houdt een eerste Jobdate

Mols jeugdhuis houdt een eerste Jobdate

jeugdhuis_TydeehJongeren op zoek naar een job zijn op dinsdag 9 februari uitgenodigd voor de eerste Jobdate van jeugdhuis Tydeeh in Mol. Die wil de match maken tussen laaggeschoolde werkzoekenden en bedrijven uit de streek. “De bedrijven brengen heel wat vacatures mee”, zegt Jan Kestens van M.ond, het ondernemingsproject van Tydeeh.

Aan deze eerste Jobdate verlenen 11 bedrijven en interimkantoren hun medewerking: Startpeople, Synergie, Aronia, Sunparks, Accent Jobs, T-interim, Nike, Baldemo, Intertime, Het Poetspaleis en Mora. Die hebben verschillende vacatures voor onder meer productiemedewerker, magazijnier, poetshulp, enz.

60 inschrijvingen
Momenteel heeft een 60-tal jongeren zich al ingeschreven. “De Jobdate richt zich expliciet tot laaggeschoolde en vaak ook kwetsbare jongeren tot 30 jaar. We zijn blij dat er al zoveel inschrijvingen zijn”, zegt Kestens. “Voor hen is het een ideale manier om rechtstreeks en op een laagdrempelige manier in contact te komen met de bedrijven.”

Aan de jobbeurs werkt ook de organisatie Skill Builders mee. Vanuit de VDAB kreeg die de opdracht om jongeren mee aan werk te helpen. Sinds kort werkt een medewerkster van Skill Builders 2 dagen per week vanuit Tydeeh. “Zij sturen de jongeren met wie ze werken, ook naar de Jobdate. Die doen op die manier vertrouwen en ervaring op in het solliciteren.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer